Senternovem


Symposium Newer Orleans; A Shared Space

Aanvangsdatum

16-02-2006

Het symposium duurt één dag van 9.30 tot 17.00.

Op donderdag 16 februari gaan tijdens het symposium 'Newer Orleans' Amerikaanse en Nederlandse experts met elkaar in gesprek. Hoe nu verder met New Orleans? Door de verwoestingen kan een groot stedelijk gebied opnieuw bedacht, ontwikkeld en opgebouwd worden. Is er voldoende kennis aanwezig op het gebied van watermanagement, stedelijke ontwikkeling, landschap en architectuur? Een uitwisseling van kennis en competenties brengt de wederopbouw een stap verder.

New Orleans stond door orkaan Katrina voor 80% onder water. Nu vindt (het denken over) de wederopbouw en herontwikkeling van een groot stedelijk gebied plaats. Nederland kan van deze Amerikaanse ramp lessen leren. En Nederlandse professionals hebben, in alle bescheidenheid, relevante kennis en materieel te leveren aan het getroffen gebied. Is Nederland zelf wel klaar voor een vergelijkbare ramp in ons rivieren- en of kustgebied? Tijdens het symposium vindt een internationale uitwisseling plaats van kennis en competenties op het gebied van watermanagement, stedelijke ontwikkeling, landschap en architectuur. Een vruchtbare samenwerking tussen deze disciplines heeft een grotere veiligheid en duurzame ruimtelijke kwaliteit tot gevolg.

Aan het woord komen Ben van Berkel (UN Studio), Aaron Betsky (NAi), Piet Dircke (Arcadis), Camiel van Drimmelen (RIZA), Eelco Dykstra (George Washington University), Anthony Fontenot (University of Princeton), Adriaan Geuze (West 8), Tim Griffin (ArtForum), George Hargreaves (Hargreaves Associates), Casey Jones (JonesKroloff), Reed Kroloff (Tulane University), Winy Maas (MVRDV), Han Meijer (TU Delft), Fred Schoorl (Nirov), Dirk Sijmons (Rijksadviseur voor het Landschap, gevraagd), Chris Zevenbergen (Dura Vermeer), René Zijlstra (Royal Haskoning).

Gezien de grote belangstelling en het (beperkt) aantal zitplaatsen kan een selectie van deelnemers plaatsvinden. Indien het Nirov uw deelname bevestigt, ontvangt u een factuur en aanvullende informatie.

Tentoonstelling
Het symposium wordt door het Nirov georganiseerd in het kader van het 'New Orleans Design Initiative' geïnitieerd door het NAi, Tulane University en ArtForum. Drie Amerikaanse en drie Nederlandse bureaus geven input over hoe stedenbouw en architectuur op het niveau van regio, wijk en stad, kunnen functioneren als katalysator voor de omliggende omgeving. De tentoonstelling vindt plaats van 20 januari tot en met 12 maart bij het NAi te Rotterdam. Meer informatie over de tentoonstelling en de ontwerpbureaus vindt u op de website van het NAi.

Nieuwsgierig?
Neem vast een voorproefje op de tentoonstelling en het symposium door het interview met Ben van Berkel en Adriaan Geuze bij het televisieprogramma 'De wereld draait door' te bekijken.

Het symposium komt mede tot stand dankzij (financiële) bijdragen van: ministerie van EZ, ministerie van VenW, Royal Haskoning, Dura Vermeer, TU-Delft Water Research Center .

Locatie

Rotterdam NAi

Toegangsprijs

EUR 50,- (leden) & EURO 75 (niet-leden)

Contact

Voor algemene informatie kunt u terecht bij Helen Kokshoorn (070-3028448).
Voor inhoudelijke informatie kunt u contact opnemen met Lonneke Bakkeren (070-3028431) en Martijn Vos (070-3028411).

Meer informatie

Volledige Symposium-programma
Aanmeldingsformulier Symposium Newer Orleans Wijzigingsdatum | 25-01-2006