Ingezonden persbericht


uitnodiging verkiezingsdebat FNVjong Groningen

Jongeren in Groningen (t/m 30 jaar) die een bijstandsuitkering aanvragen moeten gordijnhaakjes gaan maken, verplicht en zonder extra vergoeding. Dit is het nieuwe beleid van de gemeente Groningen dat binnenkort zelfs wordt uitgebreid. Om deze reden organiseert FNVjong Groningen een debat over dit nieuwe beleid van de gemeente, Groningen@work. . FNVjong Groningen is een initiatief van FNVlokaal en wordt ondersteunt door de Jonge Socialisten, Jonge Democraten, DWARS en de Groninger Studentenbond. Het debat zal plaats vinden op donderdag 16 februari om 20:00 uur in Huis de Beurs (A-Kerkhof Zuid Zijde 4, Groningen). Sprekers tijdens dit debat zijn:

Agnes Jongerius (voorzitter FNV vakcentrale), Koen Schuiling (wethouder sociale zaken en werkgelegenheid), Frank de Vries (lijsttrekker PvdA Groningen), Remco Kouwenhoven (lijstrekker VVD Groningen) en Karin Dekker (lijstrekker Groenlinks Groningen). Discussieleider is Hans Alders (commissaris van de koningin in Groningen)

Het gordijnhaakjes maken bij het project Groningen@work zorgt er volgens de voorstanders voor dat jongeren niet onnodig een uitkering aanvragen. Zij vinden dat een tegenprestatie voor een uitkering gerechtvaardigd is. Tegenstanders vinden gordijnhaakjes maken geestdodend en niet leerzaam, zij weizen op alternatieven zoals het Waddenmodel (gebruikt in Noord Groningen).

meer informatie:
Pieter de Boer
p.de.boer.1@student.rug.nl

Meer info? Kijk ook eens op www.fnvjong.nl of www.fnv.nl/lokaal