Gemeente Soest

Bloemheuvel in Soesterberg

Datum: 01/02/2006

Inloopavond over jongerenplek bij Bloemheuvel in Soesterberg

Op 16 februari van 20.00 tot 21.30 uur is er in Dorpshuis Burgstede een inloopavond over een nieuwe jongerenplek bij Bloemheuvel in Soesterberg. Tijdens deze avond lichten leden van het Dorpbeheerteam Soesterberg en vertegenwoordigers van de gemeente het ontwerp voor de plek toe, die samen met omwonenden en Soesterbergse jongeren is gemaakt.

De nieuwe jongerenplek bij Bloemheuvel is een initiatief van het Dorpbeheerteam Soesterberg en de gemeente Soest. In Soesterberg is een tekort aan voorzieningen voor jongeren.

Uitwerking van gehouden enquête

Via een enquête in juni 2005 werd aan Soesterbergers gevraagd waar nu precies behoefte aan was en op welke plek er een voorziening voor jongeren zou moeten komen.

Op basis van de enquêteresultaten besloot het college van burgemeester en wethouders een uitwerking te maken van een jongerenplek bij Bloemheuvel met zitplaatsen, verlichting en mogelijkheden voor voetbal. Het ontwerp voor de jongerenplek is samen met omwonenden en jongeren gemaakt. Het is een voetbalveld van kunstgras met doelen om voetbal én panna te spelen, een tribune, ballenvangers en iets verderop een zitplek met betonnen poefs en een tafeltennistafel.

Hondenuitlaat wordt hondenlosloopterrein

De jongerenplek komt op de plek van de huidige hondenuitlaat. De hondenuitlaat wordt een hondenlosloopterrein en 'verhuist' naar het zuiden en vormt dan een (met hekken en groen) omheind grensgebied tussen de jongerenplek en de speelplek voor kinderen.

Ook die plek wordt opgeknapt. Er komt een klimtoestel, een wip, een schommel en een glijbaan en natuurlijk kunnen kinderen ook het grasveld gebruiken om te spelen. Jongerenplek en hondenlosloopterrein worden verlicht en voor de herinrichtingsplannen is het niet nodig dat er bomen worden gekapt. Wel worden er struiken en vier nieuwe bomen geplant.

Tijdens de inloopavond kunnen alle Soesterbergers het ontwerp bekijken en vragen stellen. Er wordt geen centrale presentatie gegeven, dus Soesterbergers zijn welkom op ieder moment tussen 20.00 uur en 21.30 uur.

Omdat er al uitgebreid met omwonenden en jongeren over het ontwerp is gesproken, kunnen eventuele opmerkingen of suggesties alleen nog in het ontwerp worden verwerkt als deze stroken met de randvoorwaarden en de eerder door omwonenden en jongeren naar voren gebrachte wensen.

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer