Ingezonden persbericht


Opening tentoonstelling Beauty and the Beast in de Openbare Bibliotheek Amsterdam

Donderdag 16 februari 2006 om 13.00 uur openen Beauty and the Beast-castleden Stanley Burleson, Mariska van Kolck en Carolina Mout* de boekententoonstelling Beauty and the Beast in de Openbare Bibliotheek in Amsterdam (OBA).

De Koninklijke Bibliotheek Den Haag heeft deze tentoonstelling van veelal rijk geïllustreerde oude manuscripten van het sprookje samen gesteld naar aanleiding van de musical Beauty and the Beast die momenteel door het land reist. De tentoonstelling is aangevuld met werken uit de collectie van de OBA.

Ook het verhaal uit 1756 waarop regisseur Glenn Casale zich heeft gebaseerd voor de voorstelling van Joop van den Ende Theaterproducties maakt deel uit van de tentoonstelling. Stanley Burleson, Mariska van Kolck en Carolina Mout spelen allen in deze succesvolle voorstelling, naast onder andere Carlo Boszhard en Chantal Janzen. De musical is van 1 t/m 26 maart te zien in het Amsterdam RAI Theater.

Wij willen u graag uitnodigen om de opening van deze bijzondere tentoonstelling bij te wonen. Het programma zal er als volgt uit zien:

13:00 uur - Welkomstwoord door Directeur Openbare Bibliotheek Amsterdam; Dhr. Hans van Velzen 13:10 uur - Toespraak afgevaardigde Koninklijke Bibliotheek 13:20 uur - Officiële opening door Stanley Burleson, Mariska van Kolck en Carolina Mout 13:25 uur - Voordracht door Stanley Burleson, Mariska van Kolck en Carolina Mout 13:30 uur - Afsluiting
13.30 uur - 14.30 uur - Mogelijkheid tot interviews

Wilt u hierbij aanwezig zijn, meldt u dan vóór 11 februari aan via pr@oba.nl. Graag onderstaande gegevens invullen:

Ik zal aanwezig zijn bij de opening van de tentoonstelling Beauty and the Beast op 16 februari 2006 in de Openbare Biliotheek Amsterdam. Naam :
Medium:
Telefoonnummer:
E-mailadres:
Aantal personen:
Met of zonder fotograaf/camera:

Wij zien uit naar uw komst!


* Namen artiesten zijn onder voorbehoud

Met vriendelijke groet,

Anna Tol
Afdeling Marketing, Communicatie en PR
OBA® - Openbare Bibliotheek Amsterdam

Keizersgracht 440
1016 GD Amsterdam
t. 020 - 5230789
f. 020 - 5230948
e. pr@oba.nl