PERSBERICHT - 2006-02-03

Presentatie grootschalig onderzoek naar vakantie- en vrijetijdsconsument

'Toekomstcongres 2015' bij jubileum ANVR

Het ANVR en de Stichting Bewetour houden op 16 februari in het Congre4scentrum van de Rai in Amsterdam het 'ANVR Bewetour Toekomstcongres'. Tijdens dit congres presenteert TNS Nipo de resultaten van het, in opdracht van de Stichting Bewetour uitgevoerde, grootschalig onderzoek: 'Future Developments, Future Generations; de vakantie- en vrijetijdsconsument van 2015'.

Prominente sprekers uit de reis- en vrijetijdssector zullen naar aanleiding van dit unieke onderzoek hun commentaar en eigen toekomstvisie geven voor de sectoren luchtvaart, reisbranche en recreatie.Het onderzoek is gehouden onder een representatieve steekproef van Nederlanders in de leeftijdsgroepen 15 tot 19 jaar en 55 tot 59 jaar.

Twee generaties
TNS Nipo schetst een beeld van deze twee belangrijke generaties in 2015 (dan 25 tot 29 jaar en 65 tot 69 jaar), de jongeren en de ouderen: wat hen drijft, wat ze belangrijk vinden en hoe ondernemers daarop kunnen inspelen.

Inzicht in de markt
Alléén bedrijven die inspelen op de veranderende vraag van de consument en de actualiteit in de markt zullen succesvol zijn. Dus is het van groot belang om inzicht te hebben hoe 'de markt' zich zal ontwikkelen. Welke marktsegmenten kunnen we straks onderscheiden en wat voor wensen en eisen zullen deze verschillende segmenten stellen aan hun vakantie- en vrijetijdsbeleving?

Jubileum
Voor deze presentatie hebben de Stichting Bewetour en het ANVR de handen ineen geslagen. Met het congres en aansluitend een receptie viert het ANVR tevens zijn 40-jarig jubileum.

ANVR
Het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen (ANVR) behartigt sinds 1966 de gemeenschappelijke en sociaaleconomische belangen van zijn leden reisorganisatoren en reisagenten. Het ANVR neemt, als vertegenwoordiger van zijn 650 reisondernemingen met in totaal zo'n 2000 vestigingen, nationaal en internationaal een toonaangevende plaats in.

Stichting Bewetour
De Stichting Bewetour is in 1990 opgericht door diverse toeristisch-recreatieve ondernemingen en het Ministerie van Economische Zaken met als doel de bevordering van wetenschappelijk onderwijs en onderzoek in het toerisme in de breedste zin. Dit leidde in 1993 tot de instelling van de leerstoel in zake 'Toerisme bijzonderlijk het management' aan de Erasmus Universiteit Rotterdam met als bijzonder hoogleraar prof. dr. M. Jansen-Verbeke, in 1996 opgevolgd door prof. dr. F. Go.

Afscheidscadeau
De Stichting Bewetour richt zich in de toekomst in de eerste plaats op handhaving van de genoemde leerstoel. Het onderzoek 'Future Developments, Future Generations' is het afscheidscadeau van de Stichting Bewetour in de huidige vorm aan de Nederlandse toeristisch-recreatieve industrie. Huidige leden van de Stichting zijn: KLM, CenterParcs Europe,TUI, Elvia Reisverzekeringen, Recron, Capgemini, BDO Accountants & Adviseurs en Reed Business Information

Informatie
Voor meer informatie en inschrijving: www.toekomstcongres.nl Perscontacten: René Brouwer, BrouwerBetist, Gouda