Ingezonden persbericht


persbericht

Zwitserse schoen groot succes voor hVa.

16 februari eredivisie

volleybalwedstrijd op b-spike!

Amsterdam, februari 2006 - Hoger springen, grotere stabiliteit en een verbeterd reactievermogen zijn het geheime wapen van de B-Spike volleybalschoen. Het heren volleybalteam van de Hogeschool van Amsterdam speelt donderdag 16 februari in de Sporthallen Zuid in Amsterdam een eredivisie wedstrijd op deze unieke schoen van het Zwitserse bedrijf SpringBoost. De wedstrijd wordt feestelijk ingeluid door de band ALO Dance Squad. Sinds enkele maanden traint het team fanatiek op de vernieuwde volleybalschoen en de eerste resultaten zijn positief.

Energieke aanjager
De nieuwste sportschoen B-Spike is hét antwoord op de specifieke vraag van volleybalspelers. Het snel wisselende volleybalspel van aanval en verdediging vraagt om reactievermogen en fysieke kracht. Met de technische schoen halen volleyballers het beste uit zichzelf; zij kunnen uit een diepe verdedigingshouding snel vallen, starten of duiken om de bal zowel binnen als buiten het veld van de grond te houden. Dankzij de schoenen van B-Spike is het mogelijk om in alle speelfasen stabieler te blijven, zowel zijwaarts als frontaal. De B-Spike is dé energieke aanjager op het volleybalveld! De jonge volleybaltalenten van de Hogeschool van Amsterdam nemen de proef op de som. Kijk voor meer informatie over HvA op www.hvavolleybal.nl.

ALO Squad en 3.000 toeschouwers
Het HvA team is op 16 februari aanstaande te zien tijdens de eredivisie wedstrijd in de Sporthallen Zuid, Burgerweeshuispad 54 te Amsterdam. Er worden meer dan 3.000 toeschouwers verwacht. Vanaf 18.30 uur start een optreden van de band ALO Dance Squad en de wedstrijd begint om 19.30 uur. Behrouz Bayat, Director of Technologies, Validations and Testing van SpringBoost, is speciaal voor deze wedstrijd aanwezig. "Het enthousiasme waarmee HvA al enkele maanden op de B-Spike volleybal traint is ongelooflijk! De eerste resultaten zijn positief, ik ben dan ook erg benieuwd hoe de wedstrijd uitpakt," aldus Bayat.

SpringBoost heeft na meer dan vijf jaar biomechanisch onderzoek de eerste schoen ter wereld gecreëerd waarmee atleten en sportbeoefenaren op verantwoorde en gezonde wijze hun sportieve doelstellingen kunnen bereiken. Dankzij de dorsi flexion technologie heeft het in Zwitserland gevestigde bedrijf een uniek technologisch platform ontwikkeld met variaties voor iedere sport. In Zwitserland, Frankrijk, Duitsland en Nederland zijn nu twee modellen van SpringBoost verkrijgbaar. B-Spike is voor E 130,- verkrijgbaar bij de betere sportspeciaal zaken. Kijk voor de verkooppunten en algemene informatie over SpringBoost op www.springboost.nl.



Ingezonden persbericht