Gemeente Sittard-Geleen

PERSBERICHT

Raadsvergadering profielschets nieuwe burgemeester

Sittard - Geleen - 8 februari 2006 - De gemeenteraad van Sittard-Geleen vergadert 16 februari over de profielschets voor een nieuwe burgemeester. Gouverneur Frissen zal deze vergadering bijwonen. De raadsvergadering begint om 18.00 uur, dus een half uur eerder dan gebruikelijk is.

Vaststelling van deze profielschets is de formele start van de benoemingsprocedure. Verwachting is dat deze procedure nog voor de zomervakantie kan worden afgerond, zodat de nieuwe burgemeester in het najaar kan starten.

De raad buigt zich 16 februari over een ontwerp-profielschets, die is opgesteld door een werkgroep, bestaande uit de fractievoorzitters Jan Köhlen (CDA), Pieter Meekels (GOB) en Jan Willem Pieters (VVD), wethouder Theo Hanssen (namens het college) en de raadsgriffier, Fedor Coenen. Fractievoorzitters, wethouders, gemeentesecretaris en lijsttrekkers van aan de verkiezingen deelnemende nieuwe partijen zijn in de gelegenheid gesteld op een eerdere versie te reageren. Het eindproduct van deze werkgroep is via het raadspresidium inmiddels doorgeleid naar de raad.




Gemeente Sittard-Geleen