Gemeente De Marne


Uitnodiging tweede dorpsavond Ontwikkelingsvisie Eenrum op 16 februari 2006

"De ontwikkelingsvisie voor Eenrum krijgt vorm"

Het is al meer dan twee maanden geleden dat wij op uitnodiging van de raad van De Marne gezamenlijk met de inwoners van Eenrum hebben gesproken over de ruimtelijke ontwikkeling van het dorp.

Op 29 november zijn de inwoners gehoord en uitgedaagd over hoe het dorp er over pakweg 15 jaar uit moet gaan zien. In een nader op te stellen visie zal worden aangegeven hoe en waar woningbouw, recreatie en toerisme, voorzieningen zich het beste zouden kunnen ontwikkelen.

Ook zijn er plekken in het dorp benoemd en gewaardeerd. Dit alles onder begeleiding van het stedenbouwkundig bureau BügelHajema. Wij hebben de betrokkenheid en inbreng van de inwoners bij deze avond als zeer prettig ervaren. In de afgelopen acht weken is de ontwikkelingsvisie nader uitgewerkt in een eerste concept.

Wij hebben aangegeven dat wij in januari de resultaten van de eerste avond zouden terugmelden in een tweede dorpsavond. Dit is in verband met de kerstperiode niet gelukt. Het stedenbouwkundig bureau had iets meer tijd nodig om de resultaten te verwerken. Inmiddels is het bureau zo ver dat het eerste concept van de ontwikkelingsvisie gepresenteerd kan worden op de tweede dorpsavond op donderdag 16 februari 2006, vanaf 20.00 uur in zaal Bulthuis.

Wat staat er op het programma ?

Het stedenbouwkundig bureau zal de tweede dorpsavond weer gaan leiden. Zij zal het eerste concept van de ontwikkelingsvisie presenteren. Het gaat daarbij om een ruimtelijke analyse (de opbouw en waardering van het dorp), een opzet van de thema's die spelen in het dorp en het aangegeven van mogelijke doelen die kunnen uitmonden in een programma met concrete projecten.

De inbreng van de eerste avond is verwerkt in de ontwikkelingsvisie. Daarbij zijn uiteraard keuzen gemaakt. Deze keuzen kunnen nu worden besproken. Gaan we de goede richting op, zijn er zaken over het hoofd gezien, moeten er onderwerpen bij. U mag het zeggen.

Wij hopen u namens de gemeenteraad te mogen begroeten op donderdag 16 februari in zaal Bulthuis om 20.00 uur.

Het college van burgemeester en wethouders.