Gemeente Wijdemeren


09/02/06
Nieuwe bewonersavond Zuidsingel op donderdag 16 februari

Op donderdag 16 februari is er om 20.00 uur een nieuwe bewonersavond in De Dobber over de herinrichting van de Zuidsingel. De gemeente presenteert die avond drie nieuwe varianten. Belangstellenden zijn van harte welkom!

Bij de vorige bewonersavond op 26 januari presenteerde de gemeente het concept inrichtingsplan voor de Zuidsingel. Tijdens deze avond bleek er een groot aantal bezwaren te zijn tegen de plannen zoals die uitgewerkt waren. Dit is reden geweest om de tekening aan te passen. Het werd duidelijk dat er behoefte is aan meer parkeerplaatsen en dat de wens bestaat het fietspad te handhaven. Het één heeft echter invloed op het ander. Het handhaven van het fietspad zorgt ervoor dat er minder plek is voor parkeerplaatsen. Om de verschillen duidelijk in beeld te brengen heeft de gemeente nu drie varianten. Eén tekening waarbij de nadruk ligt op de realisatie van extra parkeerplaatsen, één tekening waarop het fietspad behouden blijft met daarbij het maximaal mogelijk aantal parkeerplaatsen en een combinatie van deze twee varianten.

Besluitvorming
Tijdens de informatieavond presenteert de gemeente de drie varianten en kunnen bewoners hun voorkeur uitspreken. Het college neemt de resultaten van deze inventarisatie mee in de definitieve besluitvorming over de herinrichting van de Zuidsingel.