Gemeente Alblasserdam

Nieuwsberichten

10-02-2006

Een rondje molens dadelijk nog aantrekkelijker!

Eindelijk is het dan zo ver. Na heel wat jaren van voorbereiding kan eindelijk gestart worden met de aanleg van het laatste gedeelte van het fietspad langs de Middelwetering. Met dit stukje fietspad gaat een lang gekoesterde wens van de gemeente in vervulling. Een groot gedeelte van de fietsroutes in polder Blokweer is al aangelegd. Alleen het gedeelte vanaf de Rietgors tot aan de Molenkade moet nog gerealiseerd worden. Het gaat hierbij om de aanleg van 2 voet- fietsbruggen incl. asfaltverharding en aansluitingen op de bestaande fietspaden. De voorbereiding voor de aanleg van dit fietspad is afgerond en met de uitvoering wordt gestart. Daarom zal wethouder Dekker donderdag 16 februari as. om 12.00 uur in de Rietgors een starthandeling verrichten voor de aanleg van dit stukje fietspad.

Wat willen we bereiken?

Met de aanleg van dit stukje fietspad wordt de recreatieve fietsroute gelegen langs de Middelwetering gecompleteerd. Het achterliggende gebied waaronder de Molens van Kinderdijk, maar ook Kinderdijk zelf, wordt voor fietsers, maar ook wandelaars, beter bereikbaar. Voor de gebruikers van deze route zal het ook een stuk veiliger worden. Men hoeft namelijk niet meer over het Zwarte Paard en de West-Kinderdijk te fietsen.

Om dit laatste stuk te realiseren is in 1991 gedeeltelijk met de voorbereiding begonnen. Probleem was dat eenklein gedeelte van het trace niet in eigendom was bij de gemeente. Om toch over dit stukje grond te kunnen beschikken is een heel traject doorlopen met als resultaat dat de gemeente op 25 november 2005 over deze grond kan beschikken. Met dit gegeven is begin 2005 met de daadwerkelijke voorbereiding gestart. Ook zijn twee subsidies aangevraagd en toegekend. Om eenheid in het gebied te bewaren worden de bruggen vrijwel identiek uitgevoerd als eerder aangebrachte bruggen in het molengebied.

Uitvoering

Als alles volgens plan verloopt, zal eind februari/begin maart met de werkzaamheden worden gestart. De aanleg van het fietspad incl. de bruggen zal ca. 3 maanden in beslag nemen