Gemeente Hengelo

Politiek café in Veldwijk Zuid 16 februari

Hart van Zuid, woningbouw en armoedebestrijding vormen de themas van het tweede Politiek Café dat de gemeente Hengelo op donderdagavond 16 februari organiseert in het kader van de raadsverkiezingen op 7 maart. Kandidaat-raadsleden gaan in discussie met elkaar en worden ondervraagd door journalisten van De Twentsche Courant Tubantia. TV Hengelo maakt opnamen, die worden uitgezonden op zondag 19 februari vanaf 18.00 uur.

De gemeente wil haar kiezers in de gelegenheid stellen zich goed voor te bereiden op de verkiezingen. Niet alleen is op de website www.hengelo.nl onder andere de StemWijzer en ProgramVergelijking te zien, burgers kunnen ook live debatten bijwonen. Deze worden ook uitgezonden door TV Hengelo.

Zes partijen

Als tweede is stadsdeel Zuid aan de beurt. In buurtcentrum De Heester (Jasmijnstraat 5) gaan Hengelo.nu en ChristenUnie in debat over de ambities van Hart van Zuid. De tweede ronde gaat over woningbouw in de stad. Sloop van huurwoningen, wel of geen hoogbouw? BurgerBelangen en GroenLinks debatteren over de dilemmas. In de derde ronde staat armoedebestrijding centraal. De standpunten van PvdA en D66 worden vergeleken.

Belangstellenden zijn van harte welkom op donderdag 16 februari in buurtcentrum De Heester, Jasmijnstraat 5. Om 19.45 uur is de zaal open. Om 20.15 uur starten de opnames. Na 21.15 uur is er nog gelegenheid tot napraten. TV Hengelo zendt uit op zondag 19 februari vanaf 18.00 uur. Het programma wordt ieder uur herhaald. De uitzending is vervolgens te bekijken via www.tvhengelo.nl

Op 2 maart wordt in het Theatercafé van het Rabotheater het laatste Politiek Café voor de verkiezingen gehouden.