Gemeente Noordenveld


Aanleg kade haventje Roderwolde van start

Gepubliceerd op: 14 februari 2006

Wethouder Jan Kemkers geeft aanstaande donderdag 16 februari het startsein voor de aanleg van een nieuwe haven in Roderwolde. Onder toeziend oog van onder andere het bestuur van Dorpsbelangen Roderwolde, de Werkgroep en andere nauw betrokkenen zal Kemkers om 15.00 uur in de heimachine stappen. Na het geven van het startsein wordt er nog een kop koffie en wat lekkers genuttigd in het plaatselijke café Het Rode Hert.

Wethouder Jan Kemkers: Met het herstel van het oude overslaghaventje gaat de wens van vele inwoners van Roderwolde in vervulling. Dit project biedt volop kansen voor de ontwikkeling van nieuwe functies in het kader van plattelandstoerisme. Zo is de haven van grote betekenis voor de versterking van het recreatieve element. Naast het feit dat de haven het uitgangspunt biedt voor wandel- en fietsroutes, biedt het ook veel mogelijkheden voor kleinschalige waterrecreatie zoals de verhuur van kanos, waterfietsen, roei- en fluisterboten.

Een ding is zeker; het herstel van de haven tegenover de molen Woldzigt brengt een stukje cultuurhistorie in het dorp zichtbaar terug.

Klik hier voor meer informatie over reconstructie haventje Roderwolde (elders op deze website)

Roden, 14 februari 2006