Partij van de Arbeid


Den Haag, 15 februari 2006


Wouter Ontmoet het onderwijs in de grote stad


Donderdag 16 februari gaat Wouter Bos in gesprek over het onderwijs in de grote steden.
Hoe bestrijd je schooluitval? Met welke grotestadsproblemen heb je als school te maken?
Wat heb je als school van gemeenten en het rijk nodig om zo goed mogelijk te presteren? Wouter Bos bespreekt deze onderwerpen met de mensen die hier het meest van weten: leerlingen, leraren en schooldirecteuren. Bos gebruikt deze ontmoeting in Rotterdam om informatie te verzamelen die hij gebruikt voor het PvdA stedencontract dat op 2 maart wordt getekend.


De ontmoeting met Wouter Bos vindt plaats in de RDM Fabriekshal. Bos gaat kijken naar het project "De Visser". Bij dit project werken VMBO'ers aan een 10 meter hoog stalen beeld van een zittende visser. Tijdens het bezoek gaat Bos in discussie met de VMBO'ers over schooluitval. Aansluitend op het bezoek aan het project gaat Bos met betrokkenen in gesprek over uitvalproblematiek en moeilijkheden bij de aansluiting op de arbeidsmarkt. Gastheer van de bijeenkomst is de Rotterdamse PvdA lijsttrekker Peter van Heemst.


2 maart tekent Wouter Bos met PvdA lijsttrekkers het PvdA stedencontract. In dit contract beloven de PvdA lijsttrekkers uit de steden hoe men zich zal inzetten voor meer werk, meer kansen voor kinderen, het bestrijden van armoede, veiligere buurten en betaalbaar wonen. Bos belooft in het contract wat hij daar vanuit Den Haag tegenover stelt.


Programma:

Locatie: RDM Fabriekshal, adres: Heijplaatstraat 17 (Havens 2600), Rotterdam.
09.00 uur Bezoek project "De Visser"

09.30 uur Discussie over uitvalproblematiek en moeizame aansluiting op de arbeidsmarkt. Met onder andere Piet Boekhoud (voorzitter college van bestuur Albedacollege).
10.10 uur Discussie over Grotestadsproblemen binnen scholen. Met onder andere Henk Koedood (directeur basisschool De Boog, Delfshaven).
11.10 uur Peter van Heemst geeft uitleg over PvdA stedencontract
11.15 uur Conclusies Wouter Bos

11.30 uur einde