Groep Colruyt

15/02/2006

Colruyt sluit zich aan bij de aankoopvereniging coopernic

De Colruyt-groep is als coöperatielid toegetreden tot de CVBA naar Belgisch recht Coopernic. Coopernic is een aankoopvereniging die op Europese schaal actief is, gevormd door de Leclerc-groep (Frankrijk) en de Conad-groep (Italië). De Rewe-groep (Duitsland) en de Coopsuisse-groep hebben hun akkoord gegeven om zich eveneens als coöperatielid aan te sluiten bij Coopernic.*

Op 16 februari e.k. zullen alle partners een persconferentie houden om de doelstellingen en grondslagen van deze nieuwe samenwerking toe te lichten. (1)

De Colruyt-groep verheugt zich erop te kunnen toe treden tot deze aankoopvereniging met Europese partners, die elk in hun land dezelfde hoge normen op het vlak van productkwaliteit en klantenservice nastreven. Colruyt deelt hun maatschappelijke visie op de distributie en wil alle consumenten toegang bieden tot de breedst mogelijke waaier van producten, aan de laagste prijzen.

Het is in die optiek dat de partners binnen Coopernic hun aankoopkracht bundelen, meer bepaald voor de internationale merken, de eigen merken en de geïmporteerde non-foodproducten.

Met haar toetreding tot de aankoopvereniging Coopernic, concretiseert de Colruyt-group de wens die ze aan het einde van de samenwerking met de vereniging Europartners heeft geuit, met name om deel uit te maken van een ruimere aankoopvereniging en op die manier beter in te spelen op de opportuniteiten die de internationalisering van de voedingsmiddelenbranche biedt.

(1) De persconferentie van Coopernic vindt plaats op donderdag 16 februari om 11 uur aan de Sofitel Astoria, Koningstraat 103, te Brussel. De journalisten die daaraan willen deelnemen kunnen zich inschrijven bij Valerie Van der Veeken of Laurence Muylaert tel. 03/244.18.60 - e-mail vvv@commento.be of lm@commento.be