Gemeente Breda

Start project duurzaam ondernemen

Tien bedrijven in de omgeving van Heilaar te Breda gaan vanaf 16 februari aan de slag met het project duurzaam ondernemen.

Vanaf 16 februari brengen studenten van de Avans Hogeschool bezoeken aan deze bedrijven. Ze voeren zogenaamde scans' uit die kunnen leiden tot maatregelen voor behoorlijke besparingen en stellen een adviesrapport op. Medewerkers van de gemeente en docenten van de hogeschool begeleiden de onderzoeken en de aanbevelingen. Duurzaam ondernemen levert voordelen die breder zijn dan alleen het milieu. Ook mensen, financiële besparingen en het maatschappelijke aspect spelen een belangrijke rol. Bijvoorbeeld goede aandacht voor ARBO-eisen veroorzaakt minder arbeidsongevallen en een plezierig' bedrijf om te werken. Samenwerking bij afvalinzameling zorgt voor een schonere werkomgeving, efficiënter werken en lagere inzamelkosten.

De samenwerking tussen de gemeente en Avans Hogeschool betekent op deze wijze dat bedrijven tegen lage kosten adviezen ontvangen om mee te werken aan duurzaam ondernemen. De gemeente geeft expliciet uitdrukking aan duurzaam ondernemen. Studenten kunnen werkervaring opdoen en een blik werpen bij toekomstige werkgevers en de school kan de ervaringen gebruiken voor stage- en werkervaringsplaatsen en het werkveld goed bedienen.

Breda, 14 februari 2006