Informatiebijeenkomst evaluatie Schipholbeleid

Ministerie venw

http://www.minvenw.nl

Het ministerie van Verkeer en Waterstaat organiseert donderdag 16 februari 2006 van 16.00 tot 19.00 een informatiebijeenkomst over de resultaten van de evaluatie van het Schipholbeleid. Deze bijeenkomst vindt plaats in het Rhonecongrescentrum, Rhoneweg 12 in Amsterdam Sloterdijk.

Doel van de bijeenkomst is geĂŻnteresseerden te informeren over de inhoud van het eindrapport, zoals dat woensdag 15 februari door de Melanie Schultz van Haegen, staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat en staatssecretaris Pieter van Geel van VROM is gepresenteerd. Ook vertegenwoordigers van de media zijn voor deze informatiebijeenkomst van harte uitgenodigd.

De evaluatie van het Schipholbeleid, dat in 2003 van kracht werd, is afgerond. Het kabinet heeft onderzocht of de gestelde grenzen en regels leiden tot beheersing van de overlast en risico.s en of de luchtvaart binnen de gestelde milieuruimte de mogelijkheid heeft om zich te ontwikkelen. Ook is tijdens de evaluatie gekeken of er verbeteringen van het beleid mogelijk zijn en of aan de afspraken voor het verminderen van de geluidhinder is voldaan. De resultaten van de evaluatie liggen er nu en geven een duidelijk beeld over het beleid: wat werkt en wat kan beter?

In april 2006 zal het kabinet een standpunt formuleren over de conclusies van de evaluatie. Het kabinet zal daarin ingaan op:
. de mogelijkheden om hinder te verminderen,
. betere benutting van de ruimte binnen de regels voor verdere groei van de luchtvaart,
. meer keuzevrijheid voor omwonenden en meer ruimte voor de regio van de luchthaven om met de luchtvaartsector tot verbeteringen te komen.
In het standpunt zal het kabinet deze conclusies in samenhang met de resultaten van de evaluatie van het groepsrisicobeleid en de resultaten van het mainportproject bekijken.

Programma:
16:00 uur Opening door de Directeur-generaal Transport en Luchtvaart, mevrouw J. Tammenoms Bakker (o.v.); 16:20 uur Presentatie door de projectleider Evaluatie, Jeroen Gosse
Presentatie uitkomsten Gelijkwaardigheid, door Guido
Debeus
Presentatie uitkomsten Effectiviteit, door Kees
Wulffraat
Presentatie verbetervoorstellen, door Lodewijk
Abspoel
17.15 uur Gelegenheid tot het stellen van vragen
17.30 uur Informatiemarkt met gelegenheid tot gesprekken en stellen van vragen
19:00 uur Einde

Voor meer informatie en de data van de volgende informatiebijeenkomsten, zie www.evaluatieschipholbeleid.nl

Mocht u vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Hendrik Dek, woordvoerder van staatssecretaris Schultz van Haegen, 070-351 7794.

Belangstellenden van de pers kunnen zich aanmelden bij Laura Kwakernaak, laura.kwakernaak@minvenw.nl, 070-351 7045