Gemeente Noordenveld


Jeugdbeleid volop in beweging

Gepubliceerd op: 15 februari 2006

Op donderdag 16 februari 2006 wordt de slotbijeenkomst gehouden van het jeugdbeleid 2002-2006 De jeugd heeft de toekomst in de Winsinghhof.

Vanaf 2002 wordt elk jaar door de gemeente Noordenveld in overleg met de organisaties die met jongeren en hun ouders werken, een jaarprogramma jeugdbeleid opgesteld en uitgevoerd. De resultaten worden jaarlijks beschreven in de evaluatie en het jaarprogramma. 2005 was het laatste uitvoeringsjaar van het door de huidige raad vastgesteld jeugdbeleid De jeugd heeft de toekomst.

Wethouder Jan Bakker, portefeuillehouder jeugdbeleid: Tijdens de bijeenkomst van 16 februari zullen vertegenwoordigers van peuterspeelzalen, kinderopvang, het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs, ICARE, GGD, stichting WiN, het Jeugdplatform, het maatschappelijk werk, de politie, Bureau Jeugdzorg Drenthe, Provincie Drenthe en het Regionaal Meld- en Coördinatiepunt Noord- en Midden Drenthe, met elkaar terugkijken wat er in de afgelopen 4 jaar binnen het jeugdbeleid in de gemeente Noordenveld is bereikt. Er wordt niet alleen teruggekeken, maar ook een blik vooruit geworpen. Het mag duidelijk zijn dat het Jeugdbeleid nog niet af is. We gaan ook in de nieuwe raadsperiode verder, waarbij we de samenwerking met het onderwijsveld nog meer gaan opzoeken. Zo staat in de Evaluatie 2005 en Vooruitblik 2006 en volgend, die op 23 februari door de raad zal worden vastgesteld ook een opsomming, van activiteiten die de betrokken instellingen bij het jeugdbeleid van de gemeente Noordenveld graag met elkaar verder vorm willen geven in een integraal onderwijs- en jeugdbeleid. Aan de deelnemers van de bijeenkomst wordt gevraagd de actiepunten uit te werken, aan te geven wat het doel zal zijn, wat voor de uitvoering nodig zal zijn en de tijd om het te realiseren. De uitkomsten van de bijeenkomst worden meegenomen bij het schrijven van het integraal onderwijs- en jeugdbeleid van de gemeente Noordenveld, waarin de jeugd niet alleen de toekomst heeft, maar ook haar toekomst houdt.

Roden, 15 februari 2006.