Februari 2006

Opnieuw meer Nederlanders naar Curaçao
Najeska Mesman: 'Eiland biedt véél meer dan zon, zee en strand' Nog nooit gingen zoveel Nederlanders in een jaar op vakantie naar Curaçao als in 2005. Maar liefst 77.855 Nederlandse toeristen bezochten vorig jaar dit Caribische eiland, een stijging van 5,5% ten opzichte van 2004.

Afbeelding

Erg tevreden
Nejeska Mesman, directeur van het Curaçao Toeristen Bureau in Nederland (op de foto boven met 'mountainbike ambassadeur Bart Brentjens), blikt uiteraard tevreden terug op het afgelopen jaar. "Een heel mooi resultaat. Curaçao is hot en Nederlanders weten steeds meer dat het eiland veel te bieden heeft, beduidend meer dan alleen zon, zee en strand.'

Juiste mix
Volgens Mesman is het succes te danken aan de juiste mix van een goed prijsniveau, voldoende capaciteit aan vliegtuigstoelen, een grote gevarieerdheid aan accommodaties en een uitgekiend marketingbeleid.

Afbeelding Tevreden
"Mensen willen graag naar Curaçao en uit onderzoek blijkt dat zij tevreden terugkomen. Dat stimuleert anderen ook om weer te gaan." Sterke punten van het eiland zijn de vele activiteiten die mensen kunnen ondernemen - variërend van duiken, bijvoorbeeld vanuit het Lions Dive & Beach resort (foto)- tot mountainbiken en van quad tochten tot zwemmen met dolfijnen - en de authenticiteit van het eiland: Curaçao is niet beïnvloed door (Amerikaans) massa toerisme.

Nederland eerste plaats
Nederland is met een aandeel van 35% de belangrijkste markt voor het toerisme op Curaçao. Ook andere Europese landen brachten meer bezoekers naar het eiland in vergelijking met de jaren daarvoor, hoewel met beduidend geringere aantallen.

Zweden steeg met 56% naar 1359, Duitsland met 17,3% (4073) en België met 15,7% (2433). In totaal ontving Curaçao in 2005 zo'n 234.000 toeristen en werden bijna 3 miljoen overnachtingen geboekt, een stijging van 0,5% ten opzichte van 2004.

Ambitieus
Om het toerisme naar het eiland verder te stimuleren, heeft het eiland ambitieuze doelstellingen: de komende jaren moet het aantal toeristische aankomsten groeien tot 350.000 mensen.

Om al deze bezoekers een verblijf te kunnen bieden, werden het afgelopen jaar veel accommodaties en kamers bijgebouwd. De komende jaren zal deze trend voortzetten, er komenden duizenden hotelkamers bij. Tevens start men op het eiland met een campagne om de bevolking bewust te maken van het belang van het toerisme.

Kijk voor algemene informatie over Curaçao op www.curacaoinfo.nl

Noot voor de redactie (