Politie Haaglanden

persberichten 16 februari

regio Haaglanden, 16-02-2006

Dronken bestuurder aangehouden
Den Haag - Een 32-jarige automobilist uit Den Haag is op woensdag 15 februari om 21.25 uur aangehouden op de Fruitweg wegens rijden onder invloed. De verdachte trok de aandacht van de politie toen hij een rood stoplicht negeerde en daarbij rechts inhaalde. Op het politiebureau blies de man maar liefst 740 Ugl. Tevens bleek dat zijn rijbewijs al eerder ongeldig was verklaard. De man kan een dikke bekeuring tegemoet zien.

Automobilist schept fietser
Den Haag - Een 31-jarige vrouw uit Den Haag is woensdagochtend 15 februari om 8.35 uur geschept door een auto op de Hoefkade. De vrouw stak met haar twee kinderen de Hoefkade over ter hoogte van het Veluweplein, maar een 40-jarige automobilist uit Den Haag zag haar niet en de vrouw werd geraakt. Zij kwam hierbij ten val en is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Wapens gevonden
Den Haag - Twee Hagenaars, 45 en 20 jaar oud, zijn op woensdagochtend 15 februari om 11.15 uur aangehouden in een woning op de Retiefstraat. De politiemensen troffen een vuurwapen en magazijn met patronen aan. De politie kwam de twee op het spoor naar aanleiding van een tip.

Hennepkwekerij ontmanteld
Den Haag - Op woensdag 15 februari om 15.30 uur heeft de politie in een woning aan de van Leeuwenhoekstraat een hennepkwekerij ontdekt. In de woning trof de politie 262 hennepplanten aan. De politie reageerde op een melding van wateroverlast en ter plaatse bleek de woning geheel onder water te staan. De brandweer heeft het water weggezogen en de planten en het apparatuur zijn voor vernietiging afgevoerd. De politie stelt een onderzoek naar de identiteit van de bewoner in.

Fietser gewond na aanrijding
Den Haag - Een 52-jarige fietser uit Wateringen raakte op woensdag 15 februari om 16.15 uur gewond bij een aanrijding op de Lozerlaan. Een 35-jarige bromfietster uit Den Haag reed zonder te kijken het fietspad op en reed hierbij de fietser aan. Het slachtoffer werd met hartproblemen en met letsel aan zijn hand en been vervoerd naar het ziekenhuis. Na behandeling kon het slachtoffer weer naar huis.

Duur telefoontje
Den Haag - Op woensdag 15 februari om 22.45 uur hield de politie in de Waldorpstraat een 23-jarige automobilist uit Den Haag aan, omdat hij mobiel aan het bellen was. Bij verdere controle bleek de man in een onverzekerd voertuig te rijden en hij droeg geen gordel. De man kreeg voor alle drie de overtredingen een proces verbaal.

Verdachte heling fiets aangehouden
Den Haag - Een 38-jarige man uit Den Haag werd op 16 februari om 1.00 uur aangehouden op de Loevesteinlaan, omdat hij op een gestolen damesfiets reed. De politie zag dat de man geen verlichting voerde en hield hem daarvoor staande. Bij het verder controleren van de fiets, bleek de fiets niet meer voorzien te zijn van een ringslot en als gestolen geregistreerd te staan. Ook kon de verdachte zich niet legitimeren. Verdachte is meegenomen naar het politiebureau en de fiets is door de politie veiliggesteld.

Snelheidscontroles
Den Haag - Politie Haaglanden heeft op woensdag 15 februari diverse snelheidscontroles gehouden. Op de Loevesteinlaan tussen 07.15 en 12.30 uur en op de Melis Stokelaan tussen 13.00 en 16.30 uur. Op de Loevesteinlaan werden 1800 automobilisten gecontroleerd, waarvan 79 de maximumsnelheid van 50 km/uur overschreden. Op de Melis stokelaan werd op twee verschillende locaties de snelheid gecontroleerd van 1690 passanten. 77 van hen kregen een proces-verbaal voor het overschrijden van de maximumsnelheid van 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid was 83 km/u. Hoe sneller iemand rijdt, hoe groter de kans op een ongeval en hoe ernstiger de afloop. Een verlaging van de gemiddelde snelheid met slechts 5 km/uur leidt al tot 30 procent minder ongevallen. Daarom houdt Politie Haaglanden snelheidscontroles, vooral op de wegen waar relatief veel verkeersslachtoffers vallen.

Peuter sluit oma op
Zoetermeer Een 1 ½ jaar oude peuter (Jena) heeft onbedoeld op woensdag 15 februari om 12:30 uur op de Tankenberg voor de nodige consternatie gezorgd. De peuter was op bezoek bij oma. Toen oma wat op het balkon wilde pakken deed de kleine de deur dicht waardoor oma niet meer naar binnen kom. Met behulp van de gewaarschuwde politie kon oma weer worden bevrijd en herenigd met de kleine deugniet.

Aanrijding zonder bestuurders
Zoetermeer Politieagenten keken vreemd om toen zij op woensdag 15 februari om 13:00 uur op de Zuidweg twee personenautos tegen elkaar zagen staan. Nader onderzoek leerde dat een van de bestuurders kennelijk vergeten was om zijn voertuig op de handrem zetten waarna het voertuig naar voren rolde en tot stilstand kwam tegen een andere geparkeerde auto. Met verenigde krachten werden de voertuigen weer terug geplaatst, wonderwel was er geen schade ontstaan. Een baksteen onder het achterwiel voorkwam verder erger.

Voorbijganger vindt wapen
Zoetermeer Een 59-jarige Zoetermeerder trof op woensdag 15 februari om 15:00 uur in de struiken van de Bleiswijkseweg een wapen aan. De man zag iemand iets weggooien en keek uit nieuwsgierigheid wat het was. Tot zijn verbazing bleek het om een wapen te gaan. Politieagenten constateerden dat het een alarmpistool was. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van het wapen.

Rijden onder invloed
Zoetermeer Op donderdag 16 februari om 02:40 uur werd op de Zuidweg een 50-jarige Zoetermeerder aangehouden. De man werd bij een verkeerscontrole staande gehouden waarna bleek dat hij gedronken had. Hij blies aan het bureau 425 ug/l en kreeg een proces-verbaal.