Proef met strippenkaarttarief in NOP verlengd

De proef met het strippenkaarttarief bij het gebruik van de Regiotaxi in de Noordoostpolder wordt verlengd tot 1 juni 2006. Het gaat om een proef waarbij reizigers op trajecten waar de bus 's avonds en in het weekend niet meer rijdt de mogelijkheid hebben om, met in achtneming van een paar spelregels, van deur tot deur met Regiotaxi voor strippenkaarttarief te reizen.

De bestaande proef loopt sinds 4 september 2005. Directe aanleiding voor de proef was het wegvallen van lijn 42 in de avonduren en tijdens de weekends. De provincie heeft verder tot de proef besloten omdat enkele dorpen in de Noordoostpolder `s avonds en in het weekend anders geen openbaar vervoer meer zouden hebben. De bedoeling was de proef te laten duren tot 1 maart 2006.

Op basis van een tussentijdse evaluatie zou de provincie beslissen of proef zou worden omgezet in een definitieve regeling. Omdat zij nog onvoldoende zicht heeft op de resultaten van de proef, heeft de provincie besloten om de proef te verlengen tot 1 juni 2006. Binnenkort zal bekeken worden hoeveel gebruik gemaakt wordt van Regiotaxi tegen strippenkaarttarief. In de loop van het voorjaar nemen Gedeputeerde Staten een beslissing over een eventueel vervolg van de proef.