Politie Hollands Midden

Datum: 16 februari 2006

Hillegom Aanhouding voor openbare dronkenschap De politie hield donderdag 16 februari rond 00.15 uur op de Meestraat een 46-jarige in Hillegom verblijvende maar in Brede woonachtige man aan voor openbare dronkenschap. De politie had een melding gekregen van een bewoonster aan de Hoofdstraat dat daar de man in zijn dronken bui tegen ramen stond de bonken en naar binnen wilde. De politie trof de man op een bankje aan. Hij kon bijna niet meer op zijn benen staan. De politie heeft de man ingesloten. Hij krijgt proces-verbaal.

Sassenheim Computers ontvreemd bij inbraak

In een bedrijf aan de Hub van Doorneweg is woensdag 15 februari tussen 20.15 en 21.00 uur ingebroken. Men heeft een deur opengewrikt om het pand binnen te komen. Vervolgens werden het pand doorzocht waarna er een aantal computers werd weggenomen. De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak en verzoekt getuigen die iets opvallends hebben gezien zich te melden.

Oegstgeest Jongens steken haspel in de brand Een burger belde woensdagavond rond 18.50 uur de politie en meldde dat jongens onder de nieuwbouw van een school aan de Jan Wolkerslaan iets in de brand staken. De politie en de brandweer arriveerden nagenoeg gelijktijdig en zagen dat het vuur reeds gedoofd was. Drie jongens van 12,13 en 14 jaar uit Oegstgeest die daar stonden gaven direct toe dat zij met aanstekers een houten haspel die daar lag in de brand hadden gestoken. Toen de vlammen groter werden schrokken ze, liepen niet weg maar doofden snel het vuur. De politie nam de jongens mee naar het bureau waar ze zijn toegesproken, hun ouders in kennis werden gesteld en ze een doorverwijzing kregen naar het bureau HALT. Daarna mochten ze het bureau weer verlaten.

Leiden Conductrice mishandeld

De politie heeft woensdagavond, 15 februari, een 31-jarige vrouw uit Bodegraven aangehouden op verdenking van mishandeling van een 32-jarige conductrice. De conductrice wilde het vervoersbewijs van de Bodegraafse controleren, echter hierop werd niet gereageerd. Nadat uiteindelijk duidelijk was geworden dat de vrouw geen geldig bewijs had werd, haar gevraagd de eerste klas coupe te verlaten. De begon zich agressief te gedragen door hard op het tafeltje te slaan. Samen met een collega probeerde de conductrice de vrouw uit de coupe te krijgen waarop de vrouw begon te schoppen en te slaan. De conductrice liep een pijnlijke knie en pijn in de nek en aan het hoofd op.

Leiden Huiselijk geweld

De politie heeft woensdag 15 februari in de vooravond een 23-jarige Noordwijker aangehouden op verdenking van mishandeling van twee vrouwen in een woning in Leiden West. De Noordwijker had ruzie gekregen met zijn vriendin toen deze de relatie verbrak. De man was hierop boos geworden en sloeg zijn nu ex-vriendin. De man schopte ook de moeder toen deze op het gillen van haar dochter afkwam. De politie heeft de man bij de woning aangehouden. Later op de avond werd een 39-jarige Amsterdammer aangehouden. De man zou in de woning van zijn ex-vrouw, in het centrum, ruzie met haar hebben gekregen. De vrouw wilde dat de man de woning verliet waaraan hij bij aankomst van de politie in eerste instantie gehoor aan gaf. Echter direct hierop keerde de man terug om een tas te halen. Terwijl hij dit deed begon hij zonder aanleiding de agenten uit te schelden. De man probeerde opnieuw in de woonkamer te komen echter dit werd hem belet door de agenten. Als reactie hierop sloeg en schopte de verdachte één van de agenten. Nadat de man onder controle was gebracht werd hij overgebracht naar het politiebureau.

Leiden Politie vordert rijbewijs in De politie controleerde op donderdag 16 februari rond 02.30 uur op de Jan van Goyenkade een 23-jarige automobilist uit Leiden. Agenten controleerden de automobilist nadat zij zagen dat hij in de verboden rijrichting reed. Bij het aanspreken van de man stelden de agenten drankgebruik vast. Hij werd aangehouden waarna een ademanalyse volgde. De uitslag daarvan was 570 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie vorderde daarop het rijbewijs van de man in en maakt proces-verbaal op.

Leiden Jeugdige winkeldief betrapt Een 11-jarige jongen uit Leiden werd woensdagmiddag 15 februari bij een schoenenwinkel aan de Haarlemmerstraat betrapt op winkeldiefstal. De jongen haalde daar schoenen uit een doos, verwijderde een veiligheidslabel van een schoen en liet de schoenen in zijn tas laten zakken. De lege schoenendoos zette hij terug. Medewerkers ontdekten dit, hielden de jongen vast en waarschuwde de politie. Deze nam de jongen mee naar het bureau. De jongen verklaarde tegenover de politie dat hij onder druk van andere jongens de schoenen moest stelen. De politie onderzoekt dit. De jongen werd weer op vrije voeten gesteld maar krijgt een STOP-procedure.

De STOP-reactie (=STOP) wordt sinds 1999 uitgevoerd door HALT onder verantwoordelijkheid van het Openbaar Ministerie. Kinderen jonger dan 12 jaar (=12-minners) zijn strafrechtelijk gezien niet vervolgbaar, maar algemeen aanvaard is dat op strafbare feiten van 12-minners altijd moet worden gereageerd. STOP is dan ook geen jeugdsanctie, maar een (opvoed-)ondersteuningsaanbod aan ouder(s) van 12-minners die zich schuldig hebben gemaakt aan een licht strafbaar feit.

STOP heeft tot doel: Ouder(s) te ondersteunen bij hun reactie op c.q. het voorkomen van delictgedrag van hun kind; Ouder(s) actief te betrekken bij de STOP-reactie; Het delictgedrag met ouder(s) en kind bespreekbaar te maken; Achterliggende (opvoed-)problematiek signaleren en zonodig door te verwijzen naar passende hulp; 12-minners het signaal te geven dat strafbaar gedrag niet wordt geaccepteerd; 12-minners te leren welk gedrag wél wenselijk is.

Gouda Aanhouding na veroorzaken overlast De politie hield woensdag 15 februari rond 20.00 uur in het station aan het Burgemeester Jamesplein een 48-jarige man uit Gouda aan. De man veroorzaakte in zijn toestand overlast voor passanten door op een trap slapen. Hij was vermoedelijk onder invloed van een combinatie alcohol met verdovende middelen. Eenmaal door de agenten wakker gemaakt begon hij de agenten uit te schelden en kon hij nauwelijks op zijn benen staan. De agenten besloten de man aan te houden voor openbare dronkenschap en het zonder enig doel verblijven in het station. Dit wilde hij niet en begon zich hevig te verzetten. Ondanks zijn verzet kon hij in de boeien worden geslagen en overgebracht worden naar het politiebureau waar hij is ingesloten.

Gouda Beroofd van handtas

Een 78-jarige vrouw uit Gouda is woensdag 15 februari rond 16.00 uur op de De La Reylaan beroofd van haar handtas. De vrouw liep in de richting van de Martenssingel toen plotseling haar tas uit haar hand werd getrokken. De vrouw zag hierna een jongen in een vermoedelijk bruine jas wegrennen.
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --