Gemeente Oss


16/2/2006 - Een (brand)veilige carnaval De carnaval staat weer voor de deur. Met dit artikel wil de brandweer u er graag op attent maken dat het belangrijk is dat u zorgt dat uw feestelijke aankleding van uw gebouw op een brandveilige manier wordt uitgevoerd.

Brandveiligheid is veel meer dan op een verantwoorde manier versieren. De balans tussen het aantal aanwezigen, de ontvluchtingmogelijkheden, het gebruik van versiering en uw interne organisatie vormen de kern. De tips zijn gericht op alle gebouwen waarin veel mensen samenkomen, dus zowel voor de horeca, sportkantines, winkels als voor de grotere kantoren, scholen en zorginstellingen. De voorschriften zijn niet alleen van toepassing op versiering voor carnaval, maar gelden het hele jaar door. Ons advies is daarom het hele jaar door tijd en aandacht aan brandveiligheid in uw gebouw en organisatie te besteden.

Lees hier de tips voor een (brand)veilige carnaval

Wij verwachten dat u als eigenaar of exploitant van het gebouw de voorschriften naleeft en controleert, zodat toegepaste versiering en aankleding voldoen aan de gestelde eisen. Dit is niet alleen in uw belang, maar uiteraard ook in het belang alle aanwezigen. De brandweer voert controles uit om te kijken of u daadwerkelijk aan de voorschriften voldoet.

Meer informatie
Als u nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met de afdeling preventie van de brandweer tel. 629 563. Ook kunt u kijken op de site van de brandweer: www.brandweer-oss.nl De brandweer wenst u een fijne en veilige carnaval toe.