AutoRai

Definitieve Dodge Nitro debuteert in Genève

(2/16/2006)
Het productoffensief van Dodge neemt steeds concretere vormen aan. Na de Caliber is nu ook de Nitro definitief. Deze eerste mid-size SUV van Dodge beleeft zijn Europese première op de autotentoonstelling van Genève en komt in de tweede helft van 2007 in Nederland op de markt. Alle Dodges hebben één belangrijke gemeenschappelijke eigenschap: hun uiterlijk is stoer, (daad)krachtig én herkenbaar. Zo knalt de Nitro er werkelijk uit dankzij (onder meer) zijn hoekige lijnen en de 20 inch lichtmetalen wielen. Het weggedrag van de Nitro is sportief-comfortabel en onder alle (weers-) omstandigheden veilig en stabiel dankzij de combinatie van vierwielaandrijving en onafhankelijke wielophanging vóór en achter.

Load ân Go
De Nitro beschikt over Load ân Go. Dat betekent dat de laadvloer van de bagageruimte naar buiten kan worden geschoven waardoor het in- en uitladen van (zware) voorwerpen eenvoudiger wordt. Deze robuuste laadvloer kan in uitgeschoven toestand een gewicht van 180 kilo dragen.

Diesel voor Europa
In Amerika is de Nitro leverbaar met keus uit twee V6 benzinemotoren: een 3.7 met 210 pk, een 4.0 met 255 pk. Afhankelijk van de uitvoering is een handgeschakelde zesversnellingsbak of een vijftraps automaat standaard. In Europa zal hij ook met een dieselmotor leverbaar zijn. De Nitro wordt in de tweede helft van 2007 in ons land wordt verwacht. Daarom kunnen over de exacte specificaties en de prijsstelling nu nog geen mededelingen worden gedaan.

BedrijfsautoRAI.nl