AutoRai

Wereldprimeur: Chrysler 300C SRT8 Touring

(2/16/2006)
Op de autotentoonstelling van Genève beleeft de Chrysler 300C SRT8 Touring zijn wereldpremière. Deze sportieve topuitvoering is met recht een Beautiful Brute. Niet alleen door zijn fraaie vormgeving, maar ook omdat hij beschikt over de unieke 6,1-liter HEMI V8 met een vermogen van 425 pk. De auto wordt in mei in Nederland verwacht. SRT ofwel Street and Racing Technology is de high performance-afdeling van Chrysler. Daar werd de 6,1-liter uitvoering van de HEMI V8 ontwikkeld, met als eindresultaat een vermogen van 425 pk en een koppel van 570 Nm bij 4.800 tpm. De motor is standaard gekoppeld aan een vijftraps automatische transmissie, die ook handmatig te schakelen is. Op de weg vertaalt deze combinatie zich in een top van circa 270 km/h en een sprint van 0-100 km/h in 5 seconden.

Beautiful
Om het enorme prestatiepotentieel van de HEMI V8 daadwerkelijk te kunnen benutten, is ook het uiterlijk van de Touring op diverse punten aangescherpt. De 20-inch wielen bieden plaats aan het hoogwaardige Brembo-remsysteem, de grotere luchtinlaten zorgen voor een betere ademhaling van de motor en het verlaagde onderstel zorgt samen met stuggere dempers en dikkere stabilisatoren voor extra stabiliteit.

De typische SRT-sfeer in het interieur wordt bepaald door de sportstoelen die met leer en alcantara zijn bekleed, leren bekleding van stuur en pookknop en diverse aluminium afwerkingdetails. Standaard zijn xenon verlichting, parkeerhulp en âhigh performance ESPâ en ABS.

De 300C SRT8 Touring komt mei en zijn prijs bedraagt ⬠85.400,-

BedrijfsautoRAI.nl