AutoRai

Straatracer van Jeep: Grand Cherokee SRT8

(2/16/2006)
Jeep onthult op de autotentoonstelling van Genève (2-12 maart) de Europese uitvoering van de Grand Cherokee SRT8. Deze krachtigste Jeep ooit heeft een speciaal vierwielaandrijvingsysteem en een 415 pk sterke HEMI V8. Dat maakt hem vooral geschikt voor razendsnel gebruik op de weg.
De Jeep Grand Cherokee SRT8 is de eerste Jeep die is ontworpen door de Street and Racing Technology-afdeling (SRT) van de Chrysler Group. Hij heeft een 415 pk sterke versie van de 6,1-liter HEMI V8, die is gekoppeld aan een nieuw, lichtgewicht vierwielaandrijvingsysteem met variabele vermogensverdeling. Standaard gaat 5-10% van de (trek)kracht naar de voorwielen, maar als de omstandigheden erom vragen stuurt het systeem extra vermogen naar de voorwielen. Hierdoor en door de lagere koets, en de sportieve set-up van het onderstel, is de Grand Cherokee SRT8 de eerste Jeep waarbij de nadruk meer op weg- dan op offroadgebruik ligt. Zijn prestaties laten dat ook overduidelijk zien: de sprint van 0-100 km/h is binnen 5 seconden achter de rug. Daarbij zorgen Brembo-remmen onder alle omstandigheden voor maximale âstopping-powerâ.

SRT, ook van binnen
De Grand Cherokee SRT8 is herkenbaar aan zijn speciale âaero-packageâ met grotere voor- en achterspoilers, dorpelverbreders, de centraal geplaatste dubbele uitlaat en 20 inch wielen. Het interieur sluit hier goed op aan met kuipstoelen voor een klemvaste zit, diverse in carbon uitgevoerde onderdelen en een kilometerteller met een schaal tot 300 km/h.

De levering van deze street (and racing) Jeep begint dit voorjaar.

BedrijfsautoRAI.nl