Februari 2006

Vakantie of weekendje weg op een zeilschip
Euro Relais heeft van rivierklipper tot Zuiderzeetjalk Vakantie of weekendje weg op een nostalgisch zeilschip. Dat kan met touroperator Euro Relais, die naast vakantiehuizen in samenwerking met De Zeilvaart ruim 25 drijvende vakantieverblijven variërend van rivierklipper tot Zuiderzeetjalk aanbiedt. De gerenoveerde zeilschepen, met namen als Kaat Mossel, Zwarte Bonsem of Dolce Vita, zijn beschikbaar voor een weekendje weg of langere vakantie. Afbeelding

De boten zijn te vinden in verschillende steden en dorpen in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. De meeste liggen nu nog aangemeerd maar een groot deel van de boten kan vanaf 1 april 2006 ook de open zee op.

De schepen variëren in grootte en zijn geschikt voor groepen vanaf 8 tot 35 personen. Naast particuliere gezelschappen, kunnen ook bedrijven, scholen of verenigingen op de schepen verblijven. De luxe van de drijvende vakantiehuizen varieert van 1 tot 4 sterren. Net als de overige 6.000 vakantiehuizen, zijn de `Op `n boot'-vakanties direct online te boeken op http://www.eurorelais.com/ .

Van rivierklipper tot Zuiderzeetjalk
De tweemastrivierklipper `Zwarte Bonsem' is gebouwd in 1889 en heeft lang dienst gedaan als vrachtschip. Letterlijk betekent haar naam zwarte bunzing, vernoemd naar een molen op de Zaanse schans. In 1972 is het schip omgebouwd voor de zeilende chartervaart.

Het authentieke karakter van de Zwarte Bonsem komt tot uitdrukking in de originele opbouw met een laag dek. Benedendeks in de ruime salon en keuken met biertap is het gezellig toeven. Het schip ligt stil in de haven van Enkhuizen en vormt een goed uitgangspunt voor een vakantie of weekendje in deze mooie stad.

Afbeelding Dolce Vita
In de haven van Groningen ligt de volledig gerenoveerde Zuiderzeetjalk `Dolce Vita'. Vanaf 1906 vervoerde dit indrukwekkende schip vracht van Friesland naar de bollenvelden in Holland. Dolce Vita (het goede leven) heeft een ruime salon en een goed uitgeruste keuken met bar en biertap.

Privacy
De ruime twee- en driepersoonshutten bieden de gewenste privacy. Het is genieten aan boord van dit schip en de stad Groningen biedt voldoende mogelijkheden voor een onvergetelijk weekendje of weekje weg. Voor wie liever de grens over gaat is overnachten op La Cathy - een luxe boot met zwembad aan boord, gelegen aan het eiland Barthelasse bij Avignon minstens zo bijzonder.

Over Euro Relais
De drijvende vakantieverblijven worden door Euro Relais aangeboden in samenwerking met De Zeilvaart. Het totale aanbod van Euro Relais varieert van kastelen tot landhuizen, van boerderijen tot molens, van villa's tot chalets. De Euro Relais vakantiehuizen staan in Nederland, België, Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland, Groot-Brittannië, Denemarken, Slowakije, Hongarije, Tsjechië, Kroatië en Turkije.

De vakantiehuizen zijn via de zestalige website http://www.eurorelais.com/ te boeken voor zowel korte als lange vakanties. Bijzonder aan de wijze waarop Euro Relais zijn woningen aanbiedt, is het werken met thema's, zoals Met een zwembad, Stedentrips, Nabij het water, Landhuizen en kastelen, Groepsvakanties en Anders dan anders. De uiteenlopende thema's spreken tot de verbeelding en vereenvoudigen de zoektocht naar het ideale vakantiehuis.

Consumenten kunnen voor meer informatie contact opnemen met Euro Relais via tel: 040 - 211 01 01 of info@eurorelais.com

Noot voor de redactie (