Februari 2006

Aantal voetveren met meer dan dertig gegroeid
Nieuwe gids biedt overzicht Nederland, België en Duitse grensstreek Het gaat goed met de voetveren, de onmisbare schakels in het netwerk van fiets en wandelwegen in ons land. Volgens de vereniging 'Vrienden van de Voetveren' zijn er in de afgelopen jaren 31 nieuwe pontjes bijgekomen. Dat staat in de geheel herziene vijfde druk van de nieuwe voetverengids, die op de Fiets- en Wandelbeurs in Amsterdam wordt gepresenteerd.
Afbeelding
Het IJssel-voetveer bij Zalk (foto Wim Koesee, Vereniging Voetveren)

De nieuwe editie van de Voetverengids meldt niet alleen de overzetveren in Nederland en de Nederlands-Duitse grensstreek, maar ook die België. Het is een eigen uitgave van de Vereniging Vrienden van de Voetveren.

Overzicht
In dit nieuwe, handzame boekje staan alle veerponten, ook de autoveren en fast ferries, kort beschreven met informatie over het type pont, de vaartijden, de locatie en telefoonnummers voor nadere informatie.

Het geheel is geïllustreerd met prachtige foto's en kaartjes. Een handige overzichtskaart met alle pontjes is bijgevoegd

Bestellen
De gids, handig voor iedereen die te voet of per fiets de waterwegen in ons land en aanpalende gebieden per veerpont wil oversteken, kost EUR 10,- en kan worden besteld door dit bedrag over te maken op giro 5265803 ten name van de Vrienden van de Voetveren te Bilthoven onder vermelding van 'boekje overzetveren' en het adres waar het naar toe gestuurd moet worden Enkele gespecialiseerde boekwinkels zullen het ook verkopen, zie voor adressen www.voetveren.nl.

Vereniging
De Landelijke Vereniging Vrienden van de Voetveren is in 1982 opgericht en telt 2000 leden. De Vereniging, die geen overheidssubsidie ontvangt, stelt zich ten doel voet/ fietsveren (pontjes voor voetgangers en fietsers) in de vaart te houden en te bevorderen dat opgeheven pontjes opnieuw gaan varen. En natuurlijk wil men ook dat er nieuwe pontjes bijkomen. Het lidmaatschap kost 5 euro.