D66

een bezoek
aan Terneuzen.
Details over lokatie en programma volgen later. Lousewies van der Laan, D66-fractievoorzitter in de Tweede Kamer, op haar verjaardag aanwezig zijn van 10:00 tot 12:00 uur bij de D66-verkiezingskraam op het winkelcentrum Crabbehof in Dordrecht. bij de gemeenteraadscampagne van D66-Dordrecht. Onder het motto: een taartje en een praatje! gaan Lousewies van der Laan en de en winkeliers.
D66-Dordrecht maakt zich onder haar campagnemotto: "Drempels Weg!" sterk voor:

· Slechte verkeersdrempels vervangen voor alternatieve snelheidsbeperkende maatregelen;
koopavonden, zaterdagen, koopavonden en grote evenementen;
· Politieposten in de wijken openhouden met Boa-baliemedewerkers die eenvoudige aangiften kunnen opnemen; huisartsen, apotheek, fysiotherapeut en/of tandarts, in iedere wijk;
· Afschaffen van de tolheffing voor de Kiltunnel;
· Economische kansenzones, d.w.z. investeringssubsidies en belastingvoordelen voor ondernemers

· Een nachtbus en de direct gekozen nachtburgemeester! banketbakkerij Jan Krokant, Van Oldebarneveltplein 30 in Dordrecht. Meer weten?
Jan-Willem van Dongen
Lijsttrekker D66-Dordrecht
06-40361357
Het Stemhuisplein zal op 18 februari a.s. in het teken staan van de komende gemeenteraadsverkiezingen op dinsdag 7 maart 2006. D66 minister Alexander Pechtold zal dan van 11:00 tot 12:30 het Stemhuisplein bezoeken. Het bezoek zal in het teken staan van 'Zoetermeer, gezonde stad'.
Meer weten? Neem dan contact op met Ülkü Büyük. (070) 318 2629 / u.buyuk@tweedekamer.nl

---

Boris Dittrich over Schalkwijkse Jongeren

21-02-2006

Stichting en Werkgroep Multicultureel Schalkwijk (MCS) heeft naar aanleiding van verontrustende geluiden deze winter een onderzoek gedaan onder Schalkwijkse jongeren van 11 tot 20 jaar. In samenwerking met jongerencentrum Prisma, Stichting de Brug en het Mondiaal centrum organiseert MCS deze avond een politiek debat n.a.v. de resultaten van de enquête en de gesprekken met de jongeren. Deze avond zal ingeleid worden door wethouder Maarten Divendal. Genodigden zullen verder zijn de politie, het welzijnswerk (Radius), Bureau Jeugdzorg, ambtenaren, directie van Damiate- en Linnaeus-College , winkeliersvereniging Schalkwijk en natuurlijk Schalkwijkse jongeren zelf.

Op deze avond zal Boris Dittich deelnemen aan een forum, waarbij naar zijn visie gevraagd zal worden op de volgende wensen van de Schalkwijkse jongeren:


- contacten en wederzijds respect tussen jongeren en politie


- laagdrempelige toegang tot sportactiviteiten


- actieve bemiddeling bij het vinden van banen en stages (toekomstperspectief)


- voorzieningen in de wijk voor vrije tijdsbesteding ( is de straat het enige vertier?)

Locatie: Wijkcentrum De Ringvaart, Floris van Adrichemlaan 98, Haarlem

Tijd: 20:00 - 22:30

Voor nadere informatie en bevestiging van uw deelname kunt u contact opnemen met Marina Hendriks, voorzitter MCS. Tel. 023-5361721
---

D66 `kookt van woede' over ouderenbeleid in Delfshaven

21-02-2006

Op 21 februari krijgt een kleine groep ouderen eindelijk weer een maaltijdvoorziening aan huis. De D66-kandidaten verzorgen en bezorgen op die dag samen met Tweede-Kamerlid Bert Bakker een warme maaltijd.

De afgelopen periode heeft de D66-fractie meerdere keren aandacht gevraagd voor de positie van ouderen in Delfshaven. "Een flinke groep heeft aandacht nodig:ze hebben een onvolledige AOW, een slechte gezondheid en ze spreken vaak slecht Nederlands; het is een moeilijk te bereiken groep," constateert lijsttrekker John Bijl.

De bezuinigingen van het deelgemeente bestuur hebben er niet makkelijker op gemaakt. "Het is schandelijk dat deze kwetsbare groep extra de dupe is geworden," aldus Bijl. Veel voorzieningen zoals wijkkantoren en maatschappelijk werk voor ouderen is weg en consequent bezoek aan huis is er niet meer. De maaltijdbezorging is zelfs teruggedrongen tot twee keer per week koelverse maaltijden. Ik kan het niet verkroppen dat deze groep ouderen vereenzaamt en hinkelt van probleem naar probleem."

De D66-fractie zal op 21 februari voor 30 ouderen een warme maaltijd verzorgen. De partij hoopt ná de verkiezingen ervoor te zorgen dat de bezorging van warme maaltijden - samen met haar voorstellen voor een wijkbus, hulp bij formulieren en meer ouderenbezoek - weer normaal is in Delfshaven.

Meer weten?

D66 Rotterdam Delfshaven

Telefoon (010) 425 06 10

E-mail D66@delfshaven.rotterdam.nl