Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Jongen (16) breekt been bij aanrijding

Publicatiedatum: 16-2-2006 11:14:53

Nijkerkerveen - Een zestienjarige jongen uit Nijkerkerveen heeft woensdagavond vermoedelijk een beenbreuk opgelopen bij een verkeersongeval op de kruising van de Nieuwe Kerkstraat met de Van Noortstraat in zijn woonplaats. Het ongeval gebeurde even na zeven uur, toen het slachtoffer op zijn bromfiets werd aangereden door een automobilist, een 36-jarige plaatsgenoot. Uit verklaringen van getuigen en betrokkenen bleek dat de automobilist vanaf de Nieuwe Kerkstraat de kruising op wilde rijden. Daarbij zag hij kennelijk de van rechts over de Van Noortstraat naderende bromfietser over het hoofd. De bromfietser raakte daarbij gewond en is per ambulance naar het Ziekenhuis De Lichtenberg in Amersfoort gebracht. Volgens de politie was er geen sprake van drankgebruik bij de bestuurders. Tegen de 36-jarige automobilist wordt wel proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Boete of dagvaarding na winkeldiefstal

Publicatiedatum: 16-2-2006 11:14:21

Garderen - Een 49-jarige vrouw uit Elspeet moet van justitie een boete betalen van 130 euro of voorkomen bij de rechter in verband met winkeldiefstal. De vrouw werd woensdagochtend aangehouden door de politie. Personeel van een winkel aan de Smidstraat had de Elspeetse betrapt. Ze zou twee pakjes sigaretten hebben meegenomen zonder af te rekenen. Buiten werd de vrouw door het personeel in de kraag gevat en aan de politie overgedragen. De vrouw bekende en moest de buit weer teruggeven. Na verhoor is de Elspeetse vrij gelaten. Justitie legde haar een boete op. Bij niet betalen zal ze zich voor de rechter moeten verantwoorden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Verkeerscontroles West-Veluwe Vallei

Publicatiedatum: 16-2-2006 11:13:42

Ede - Door het regionale verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie zijn woensdag weer op verschillende wegen verkeerscontroles gehouden in het district West-Veluwe Vallei. Daarbij werden 147 overtredingen geconstateerd. Een overzicht:

Bij een radarsnelheidscontrole op de Provincialeweg N224 in Ede werd van ruim 4100 bestuurders de snelheid gemeten. Daarvan reden er 43 te hard. De controle werd gehouden tussen kwart voor zeven 's ochtends en kwart voor één 's middags.
In Doorwerth telde de radar 29 snelheidsovertredingen bij een controle op de Utrechtseweg. Tussen zeven en twaalf uur werd van ruim 2300 passanten de snelheid gecontroleerd.
Op de Apeldoornseweg in Wekerom controleerde het VHT ruim 3700 bestuurders op snelheid. Van dat aantal waren er 56 die de maximumsnelheid hadden overschreden. Hoogst gemeten snelheid was 120 km/u terwijl daar 80 gereden mag worden. De controle vond plaats tussen half acht en half twee.
In Barneveld viel bij een radarsnelheidscontrole één hardrijder door de mand. Dat gebeurde op de Scherpenzeelseweg tussen half elf en kwart over één. In dat tijdsbestek werden 650 bestuurders op snelheid gecontroleerd.
Bij een snelheidscontrole op speciaal verzoek van buurtbewoners op het Oosteinde in Scherpenzeel werden 18 overtredingen geconstateerd. Tussen half negen en tien uur werd van 410 bestuurders de snelheid gemeten. Hoogst gemeten snelheid was 63 km/u terwijl daar maximaal 50 gereden mag worden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606