Politie Groningen

Persberichten donderdag 16 februari 2006

Provincie Groningen, 16-02-2006

Groningen: brom- en snorfietsen controle

Woensdagochtend heeft de politie bij de Van Iddekingebrug in Groningen een brom- en snorfietscontrole gehouden. Tijdens de controle zijn 21 voertuigen gecontroleerd en zijn 13 bekeuringen uitgereikt: 5x constructie snelheid, 1x helm, 1x plaats op de weg, 2x geen bel, 1x ondeugdelijke stuurinrichting, 2x geen voor- en/of achterrem, 1x geen kentekenbewijs kunnen tonen.

Groningen: snelheidscontrole

Groningen, Verlengde Hereweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1245, aantal overtredingen: 58, hoogst gemeten snelheid: 72 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen: zwangere vrouw licht gewond

Een 29-jarige vrouw uit Zuidhorn is woensdagmiddag licht gewond geraakt bij een aanrijding. De vrouw was de bijrijder in een personenauto, die werd bestuurd door een 61-jarige man uit Emmen. De personenauto werd op de Laan 1940-1945 aangereden door een bus, welke kwam uit de richting van de Koeriersterweg. De 44-jarige buschauffeur verleende geen voorrang aan de auto, waarop een aanrijding niet meer voorkomen kon worden. De vrouw is met pijn in de buik, vermoedelijk veroorzaakt door de airbag, overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Groningen: diverse verlichtingscontroles

De politie heeft woensdagavond op diverse plaatsen in de stad Groningen fietsen gecontroleerd op verlichting. Aan het Damsterdiep zijn 13 bekeuringen uitgeschreven, aan de Beijumerweg 16 bekeuringen, Oude Kijk in t Jatstraat/ Hoekstraat/ Muurstraat/ Oosterstraat 28 bekeuringen, Parkweg 10 bekeuringen, de Savornin Lohmanlaan 34 bekeuringen. Het doel van dergelijke controles is het verbeteren van de fietsverlichting en daarmee het reduceren van het aantal fietsongelukken.

Oostwold: dieren in beslag genomen

Vanwege slechte verzorging heeft de politie in smanewerking met de Dierenbescherming drie paarden en negen honden in beslag genomen bij een 54-jarige inwoner van Oostwold (Scheemda). De drieen zijn onderzocht door een dierenarts. Na overleg met de officier van justtritie werd besloten tot inbeslagname. De paarden zijn elders ondergebracht in een schutstal, de honden zijn naar een dierenasiel gegaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft woensdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Niezijl, Rijksstraatweg : aantal geregistreerde voertuigen: 720, aantal overtredingen: 4, hoogst gemeten snelheid: 93 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.
Lauwersoog, Marneweg : aantal geregistreerde voertuigen:280 , aantal overtredingen: 11, hoogst gemeten snelheid: 95 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Bedum, Waldadrift : aantal geregistreerde voertuigen: 308, aantal overtredingen: 22 , hoogst gemeten snelheid: 73 km/uur, maximum toegestane snelheid: 73 km/uur.

Foxhol, Tolweg: aantal geregistreerde voertuigen: 464, aantal overtredingen: 37, hoogst gemeten snelheid: 69 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Leek: motorbike in beslag genomen; aanhouding voor ambtsbelemmering

Een 39-jarige inwoner van Leek is woensdagmiddag met veel moeite aangehouden voor ambtsbelemmering. Het incident vond plaats bij de Euroweg in Leek waar agenten de 9-jarige zoon van de Leekster juist hadden zien rijden op een motorieke op een parkeerplaats bij het plaatselijke Hotel. Dit is een voor het openbaar verkeer openstaand terrein waar de verkeerswetgeving van toepassing is. De jongen werd daarom bekeurd en de motorbike werd in beslag genomen. De Leekster die hiervan kennelijk op de hoogte was kwam vervolgens naar het parkeerterrein en wilde voorkomen dat de politieagenten de bike zouden meenemen. Nadat hem te verstaan was gegeven dat hij zou worden aangehouden als hij bleef tegenwerken, werd hij zichtbaar agressief waarop de agenten besloten hem aan te houden. Dit ging ook niet zonder slag of staat en het lukte pas nadat hij pepperspray kreeg toegediend. Hij is vervolgens meegenomen naar het politiebureau waar hij een verklaring aflegde. Hij was het met de gang van zaken niet eens en bleef protesteren. Na verhoor is hij weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Appingedam: winkeldiefstal, politie zoekt getuigen

De politie is op zoek naar getuigen van een flinke winkeldiefstal die woensdagmiddag heeft plaatsgevonden bij de Primera aan de Dijkstraat in Appingedam. Daar werd vermoedelijk door twee onbekende mannen een grote hoeveelheid strippenkaarten en telefooncelkaarten achter de kassa meegenomen voor een bedrag van 1800 Euro. Een van de mannen lokte de eigenaar bij de kassa vandaan, terwijl de andere zijn slag sloeg. Daarna verliet het tweetal de winkel met onbekende bestemming. De politie wil graag weten of iemand de twee mannen heeft zien weglopen uit de winkel en of men heeft gezien waar ze naar toe gingen. Mogelijk waren ze met een voertuig. De mannen waren ongeveer 1.65 tot
1.75 lang, tussen de 20 en 30 jaar oud, licht getinte huidskleur en aangeduid als Turks of Marokkaanse types. De diefstal vond plaats omstreeks 16.15 uur. Zij die iets kunnen vertellen over het voorval worden verzocht contact op te nemen met de politie in Delfzijl, te bereiken via 0900-8844 (lokaal tarief).