Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 16 februari 2006

* MAN BEKEURD VOOR BELEDIGEN POLITIEMAN
ROTTERDAM HILLESLUIS - Een 25-jarige Rotterdammer heeft woensdagmiddag rond kwart voor vier een bekeuring van 175 euro gehad voor het beledigen van een politieagent. De man werd op de Beijerlandselaan aangehouden nadat hij een beledigende opmerking had gemaakt tegen de agent. De man werd hierna aangehouden. Na overleg met de Officier van Justitie kreeg de man direct een bekeuring. Daar hij niet in staat was om dit bedrag direct te voldoen zal hij zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.


* POLITIEMAN GEWOND NA AANRIJDING
BARENDRECHT - Een politieman van de Korps Landelijke Politie Diensten is woensdagmiddag licht gewond geraakt na een aanrijding op de oprit van de A29. Omstreeks kwart voor één verloor een automobilist, vermoedelijk door het gladde wegdek, in een bocht de macht over het stuur. De auto belandde vervolgens tegen de vangrail.
Politiemensen van de KLPD kwamen ter plaatse, parkeerden de auto op de vluchtstrook en stapten uit. Een andere auto verloor op dat moment eveneens de macht over het stuur en knalde tegen de surveillanceauto van de KLPD. De politieman werd geschept door de surveillanceauto en raakte licht gewond. Hij is overgebracht naar het Medisch Centrum Rotterdam-Zuid en kon na behandeling weer naar huis.
De bestuurder van de laatste auto werd, uit voorzorg, door de brandweer uit de auto geknipt. Hij raakte eveneens licht gewond. De Technische Ongevallendienst van de Verkeerspolitie van de politie Rotterdam-Rijnmond stelt een nader onderzoek in naar de exacte toedracht van de aanrijding. Rond drie uur werd de weg, na sporenonderzoek en schoonmaken van het wegdek, weer vrijgegeven.


* AANRIJDING MET GEWONDEN HELLEGATSPLEIN
OOLTGENSPLAAT - Op de Provicialeweg N59 ter hoogte van het Hellegatsplein vond woensdagmorgen rond half elf een aanrijding plaats waarbij twee inzittenden van een auto gewond raakten. Een 43-jarige Rotterdamse automobiliste reed, samen met haar 18-jarige dochter, vanaf de A29 in de richting Middelharnis/Zierikzee. Toen zij tot de ontdekking kwam dat ze de verkeerde kant opreed, keerde zij haar auto. Een achter haar rijdende 39-jarige automobilist uit Vianen, kon de kerende auto niet meer ontwijken waarna een aanrijding ontstond. Door de aanrijding kwam de auto van de vrouw op zijn kant. De vrouw en haar dochter werden overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. De bestuurder uit Vianen raakte niet gewond. Personeel van de ambuheli verleende eerste hulp. Door de brandweer werd het 43-jarige slachtoffer uit haar auto bevrijd. De Technische Ongevallen Dienst van de Verkeerspolitie verrichtte een nader sporenonderzoek.