Ingezonden persbericht


Klanten kunnen rekenen op betere oplossingen en meer productopties met het 2007 Microsoft Office System

Nieuwe en verbeterde toepassingen, servers en diensten bieden klanten ongekende flexibiliteit

Schiphol-Rijk, 16 februari 2006 - Microsoft maakt de samenstelling bekend van zijn 2007 Microsoft Office System-producten - voorheen bekend onder de codenaam Microsoft Office '12' - met nieuwe en verbeterde productsuites, toepassingen, servers en diensten. Het 2007 Microsoft Office System zal aan het eind van 2006 op de markt komen. De 2007-versie is ontworpen om de persoonlijke productiviteit te verbeteren, de samenwerking met anderen te vereenvoudigen, bedrijfsprocessen en content management te stroomlijnen en het inzicht in bedrijfsinformatie te verbeteren. De productsamenstelling is gebaseerd op een diepgaand inzicht in de wijze waarop de behoeften van klanten aansluiten op veranderende ontwikkelingen in de dagelijkse werkpraktijk. Microsoft komt met zowel nieuwe als verbeterde productsamenstellingen, die het klanten gemakkelijker maken oplossingen te kiezen die het beste voorzien in hun specifieke behoeften.

Voor de desktop biedt de 2007-versie nieuwe en verbeterde softwaresuites en toepassingen, zowel voor klanten met volumelicenties als voor consumenten. Een nieuwe, op taken en resultaten gerichte gebruikersinterface zorgt voor aanzienlijke productiviteitsverbeteringen. Aan klanten met volumelicenties biedt Microsoft Office Professional Plus 2007, de opvolger van Microsoft Office Professional Enterprise Edition 2003, nieuwe en verbeterde oplossingen voor informatiemanagement en samenwerking binnen en tussen teams. Daartoe beschikt deze editie over Microsoft Office Communicator en werkt samen met de nieuwe Microsoft Office SharePoint Server 2007. Daarnaast komt er een nieuwe editie, genaamd Microsoft Office Enterprise 2007, die de mogelijkheden van Office Professional Plus 2007 op het gebied van samenwerking en mobiliteit verder uitbreidt met behulp van Microsoft Office Groove 2007 en Microsoft Office OneNote 2007. Ook thuis kunnen gebruikers de nieuwe mogelijkheden van 2007 Microsoft Office gebruiken. Voor deze categorie gebruikers komt Microsoft Office Home and Student 2007, de opvolger van Microsoft Office Student and Teacher Edition 2003, op de markt.

Om te voorzien in brede behoeften van klanten op het gebied van samenwerking binnen en tussen teams, is de 2007-editie uitgebreid met twee nieuwe producten: Office Groove 2007 en Microsoft Office SharePoint Designer 2007. Office Groove 2007 is een vernieuwde versie van Groove Virtual Office-software, die teams op dynamische wijze binnen werkomgevingen met elkaar laat samenwerken, ongeacht waar zij zich bevinden of wat voor soort netwerkverbinding ze gebruiken. Microsoft Office SharePoint Designer 2007, dat deels is gebaseerd op Microsoft Office FrontPage 2003-technologieën, maakt deel uit van de volgende generatie web-ontwerptools waarmee klanten Microsoft SharePoint-websites kunnen creëren en aanpassen. Ook kunnen hiermee applicaties met workflowfunctionaliteit worden gebouwd, waarbij gebruik wordt gemaakt van SharePoint technologieën.

De nieuwe versie biedt ook nieuwe oplossingen voor het uitwisselen, analyseren en beheren van informatie op serverniveau. Microsoft introduceert daartoe met de 2007-editie een reeks nieuwe en verbeterde servers waarmee oplossingen op het gebied van samenwerking, enterprise content management (ECM) en formulieren, business intelligence (BI) en enterprise project management (EPM) met elkaar geïntegreerd kunnen worden.

Office SharePoint Server 2007 wordt de server-toepassing die portal- en contentmanagement, inzicht in bedrijfsinformatie en beheer van bedrijfsprocessen onder één noemer brengt. Zo kunnen gebruikers effectiever samenwerken, beter gefundeerde beslissingen nemen en de content van bedrijfstoepassingen beheren. Gespecialiseerde servers zoals Microsoft Office Project Server 2007, Microsoft Office Project Portfolio Server 2007 en Microsoft Office Forms Server 2007 zorgen voor project- en porfoliomanagement en oplossingen voor het beheer van elektronische formulieren.

Microsoft Office Groove Server 2007 biedt gecentraliseerd beheer, doorgifte van informatie en gegevensintegratie voor klanten die Office Groove 2007 ondernemingsbreed willen inzetten. Voor kleinere implementaties bieden Microsoft Office Groove Enterprise Services rendabele, gehoste diensten voor het beheer en de doorgifte van data.

Er zijn twee client access license (CAL) -suite opties samengesteld, waarmee klanten kunnen profiteren van een geïntegreerde desktop- en serveromgeving. Gemakkelijk en aanzienlijk voordeliger dan de gezamenlijke kosten voor de individuele componenten.

De Core CAL, die vanaf vandaag beschikbaar is, combineert de toegangslicenties voor de populairste Microsoft serverproducten, waaronder Windows Server, Microsoft Exchange Server, Office SharePoint Portal Server en Systems Management Server. De nieuwe Enterprise CAL bestaat uit de Core CAL plus een aantal nieuwe mogelijkheden, zoals bedrijfsbreed zoeken naar informatie, spreadsheet publishing, het creëren van webformulieren en unified messaging. Daarbij komen nog een aantal nieuwe mogelijkheden van Microsoft Operations Manager, Microsoft Office Live Communications Server, Windows Rights Management en Microsoft Security-producten.

Nadere details over prijzen en de productsamenstelling Meer informatie over de verbeterde suites, toepassingen, servers en diensten is te vinden op http://www.microsoft.com/presspass/presskits/2007office/default.mspx. Klanten die de mogelijkheden 2007-editie zelf willen ervaren, kunnen op http://www.microsoft.com/office/preview de nieuwste productontwikkelingen volgen en zich aanmelden voor de 2007 Microsoft Office Bèta 2 release, die in de eerste helft van dit jaar wordt verwacht.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is een bekend innovator op het gebied van software, diensten en technologie voor zowel zakelijk als persoonlijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan oplossingen en diensten die mensen en organisaties overal ter wereld in staat stelt hun ambities te verwezenlijken.



Ingezonden persbericht