p e r s b e r i c h t

Wereldprimeur dna-profielpil tegen overgewicht voor nederland

AMSTERDAM, 16 februari 2006 - Nederland is het eerste land in de wereld waar de nieuwe DNA-profielpil voor gewichtsbeheersing (GenoTrim) verkrijgbaar is. Dat maakt de producent, Salugen Europe, vandaag bekend. Inmiddels hebben enkele duizenden Nederlanders zich bij voorinschrijving aangemeld voor het ontvangen van een DNA-test. Op basis van analyse van het persoonlijke DNA-profiel en de factoren die aanleg voor overgewicht beïnvloeden, stelt het bedrijf een individuele pil samen die de kans op gewichtsafname vergroot. Inmiddels hebben de eerste drieduizend Nederlandse klanten de DNA test thuis ontvangen en tussen nu en vier weken zullen zij starten met hun persoonlijke DNA-profielpil.

Sinds de media-aandacht in december vorig jaar is Salugen overspoeld door aanvragen voor GenoTrim. Om het product ook daadwerkelijk beschikbaar te krijgen, is er de afgelopen weken hard gewerkt om de organisatie klaar te maken voor wereldwijde levering. "We zijn zeer blij verrast met de enorme respons die we vanuit Nederland hebben gekregen", aldus Brian Meshkin, CEO van Salugen. "Nederland was oorspronkelijk een testmarkt voor ons en onze organisatie was in eerste instantie niet helemaal berekend op zo'n massale reactie. Gelukkig hebben we in de afgelopen weken onze organisatie kunnen aanpassen en kunnen we nu GenoTrim aan Nederland leveren. Als eerste markt in de wereld."

DNA-profiel

De menselijke genen spelen een belangrijke rol spelen bij gewichtsproblemen. Een wetenschap die zich hiermee bezig houdt, is 'Nutrigenomics': een innovatieve vorm van onderzoek die zich specifiek toespitst op de persoonlijke genen van ieder mens. Salugen, het moederbedrijf en de producent van GenoTrim, houdt zich bezig met Nutrigenomics. Op basis van DNA wordt gekeken wat de invloed is van de genen op de stofwisseling en het gewicht. Omdat dit voor iedereen persoonlijk is, wordt er een persoonlijke analyse gemaakt en vervolgens ook een individuele oplossing geleverd in de vorm van tabletten. De ingrediënten in deze tabletten, waarvan van ieder afzonderlijk vele studies bestaan over hun werkzaamheid op het gebied van overgewicht, zijn bestaande voedingsstoffen zoals: aminozuren, calcium, chromium, vitamines en zink. Deze voedingstoffen hebben een positieve invloed op de werking van de genen bij overgewicht. Door de samenstelling specifiek op iemands persoonlijke DNA profiel af te stemmen leveren de pillen een optimale werking. De pillen zijn vrij verkrijgbaar.

'Made for Me' proces

Om deze persoonlijk samengestelde tabletten te kunnen maken wordt klanten gevraagd een DNA-test te doen. Dit houdt in dat men een test thuis toegestuurd krijgt om een beetje wangslijm af te nemen en aan Salugen terug te sturen. Salugen registreert het wangslijm en stuurt het in een daarvoor bestemde verpakking naar het laboratorium in de Verenigde Staten. In dit laboratorium wordt een analyse van het DNA gemaakt. Zo wordt bepaald welke voedingsstoffen van invloed zijn op de stofwisseling en gewichtsbeheersing. Op basis van analyse van het DNA-profiel stelt Salugen de persoonlijke tabletten samen, het 'Made for Me' proces. "Omdat het hier gaat om een individuele oplossing zijn de succesverhalen ook individuele gevallen", aldus Meshkin. "Dat betekent dus ook dat het resultaat voor iedereen verschillend zal zijn. Uit een eerdere test bleek dat onze klanten voor hen significante resultaten weten te behalen."

Salugen

Salugen (www.salugen.com) is een Amerikaans bedrijf dat zich richt op het ontdekken, ontwikkelen en verkopen van Nutrigenomics en genetische tests. Al gedurende ruim 30 jaar wordt er door hun wetenschappers onderzoek gedaan op het gebeid van genetica en voeding. Salugen is één van de eerste in het leveren van oplossingen die gebaseerd zijn op analyse van het eigen DNA-profiel. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in San Diego, Californië; de CLIA-gecertificeerde laboratoria in Los Angeles, en de productie vindt plaats in Phoenix, Arizona.