Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Avaya breidt aanbod voor Nokia smart phones uit met 80-serie

Lancering van Avaya Communication Manager voor zakelijke Nokia 9300/9300i smart phones op 3GSM World Congress

TER PUBLICATIE: 16 februari 2006
Nieuwegein - Avaya (NYSE: AV) en Nokia (NYSE: NOK) maken bekend dat Avaya Communication Manager nu ook ondersteuning biedt voor de populaire smart phones uit de 80-serie van Nokia, zoals de zakelijke Nokia 9300 en Nokia 9300i smart phones en de Nokia 9500 Communicator. Avaya, is de eerste leverancier die zakelijke Fixed Mobile Convergence-systemen (FMC) en -toepassingen aanbiedt en implementeert, waarmee bedrijven op effectievere wijze mobiel kunnen communiceren

Hierdoor zijn gebruikers bereikbaar via één zakelijk nummer op zowel hun vaste als hun mobiele aansluiting. Gebruikers hebben toegang tot dezelfde zakelijke communicatiemogelijkheden die op kantoor aanwezig zijn, ongeacht hun locatie, toegangstechnologie of handset. Hierbij valt te denken aan functionaliteiten als één voice-mailsysteem, conference calls, doorschakelen, voice-recording en verkorte nummers. Hierbij wordt gebruikgemaakt van het bedrijfs-IP-netwerk. Daarnaast biedt de toepassing gebruikers de mogelijkheid te schakelen tussen persoonlijke en zakelijke gesprekken, zodat zij de verschillende gesprekken niet langer handmatig hoeven te splitsen voor facturatiedoeleinden. De Communication Manager voor de 80-serie vormt een aanvulling op de bestaande ondersteuning van Avaya voor de Nokia smart phones uit de 60-serie, die sinds 2005 door gebruikers wereldwijd wordt benut.

"IP-telefonie en mobiliteit hebben de communicatiemarkt getransformeerd en voordelen geboden aan bedrijven, ongeacht hun geografische locatie, grootte en verticale bedrijfsstructuur", aldus Lars Vestergaard, onderzoeksdirecteur bij IDC EMEA Wireless and Mobile Communications. "De sterke groei binnen deze markt zal worden bespoedigd door het samengaan van vaste en mobiele telefonie, wat zal resulteren in eenvoudig te integreren en te beheren oplossingen die medewerkers in staat stellen om op elk gewenst tijdstip, op elke locatie en tegen zo laag mogelijke kosten in contact te blijven. Ondanks het vroege stadium waarin deze toepassingen en apparaten verkeren, kunnen dynamische bedrijven nu al profiteren van de overduidelijke voordelen die zij te bieden hebben."

Over Avaya
Avaya, Inc. ontwikkelt, bouwt en beheert communicatienetwerken voor meer dan een miljoen bedrijven over de gehele wereld, waaronder 90% van de Fortune® 500. Het bedrijf is wereldleider voor veilige en betrouwbare Internet Protocol-telefoniesystemen, communicatiesoftwareapplicaties en -diensten. Avaya is de drijvende kracht achter convergentie van spraak- en data-applicaties op IT-netwerken. Bedrijven van elke mogelijke omvang kunnen hun bestaande of nieuwe netwerken optimaal inzetten, hun productiviteit verbeteren en hun onderscheidend vermogen versterken.