Gemeente Dongeradeel

Verkiezingen


---

Jeugdparlement Dongeradeel

Woensdag 15 februari organiseerde de gemeente Dongeradeel in samenwerking met de Stichting Politieke Jongeren Projecten (PJP) het jeugdparlement met de naam Eigen Wijs. Vijftig enthousiaste leerlingen van het Dockingacollege uit Dokkum ontwikkelden deze dag voorstellen binnen het thema: Een gezellige sfeer in de binnenstad. Het winnende voorstel ontvangt 1.200,- en zal daadwerkelijk worden uitgevoerd.

De leerlingen werden onderverdeeld in zes teams. Eén van de teams kreeg tijdens de jeugdraadsvergadering verreweg de meeste stemmen. Deze winnende groep wil graag gezellige zitjes en een podium op de markt, waar dan voor jong en oud regelmatig wat te beleven is! Er wordt een werkgroep samengesteld van leerlingen, ambtenaren en belangenorganisaties. Zo wordt het voorstel verder uitgewerkt en wordt er bekeken hoe het past binnen de te ontwikkelen plannen van de markt. Daarnaast moeten ook het kostenplaatje en de mogelijke aanvullingen daarop in beeld worden gebracht.

De gemeente vindt het belangrijk de jeugd vaker te betrekken bij het beleid, helemaal als het gaat om ontwikkelingen die de jeugd aangaan.