Gemeente Beuningen


Bewoners Duivenkamp tevreden over renovatie wijk

De gemeente heeft het afgelopen jaar de wijk Duivenkamp gerenoveerd. In de wijk is een onderzoek gehouden naar de klanttevredenheid. Er is onderzocht of de bewoners tevreden zijn over het eindresultaat, maar ook over de werkwijze van de gemeente en of de gemeente voldoende heeft gecommuniceerd over de renovatie. 167 bewoners deden mee aan het onderzoek, dit was 43 % van het totaal.
Wethouder Peereboom is vooral blij dat de meeste bewoners zo tevreden zijn over het eindresultaat. "De bewoners vinden in het algemeen dat de buurt mooier is geworden. Zelfs mooier dan men had verwacht. Ook is men erg te spreken over de verbeterde verlichting. Van de voorbereiding van dit project kunnen we nog wel veel leren, bijvoorbeeld op het gebied van communicatie. Zo hadden we een speciale website gebouwd voor de wijk, maar daar waren veel mensen niet tevreden over. Aan de andere kant waren de bewoners wel weer positief over de nieuwsbrieven en de uitgebreide persoonlijke brief met het definitieve ontwerp. Ook de klankbordgroep met bewoners uit de wijk heeft een goede inbreng gehad. Mijn conclusie over de communicatie is dat er veel goede dingen zijn gebeurd, maar dat er ook wel wat fout is gegaan. En dat laatste daar kunnen we van leren voor komende projecten."
Een van de doelen van de renovatie van de wijk was ook het verbeteren van de verkeersveiligheid. Uit het onderzoek blijkt dat bewoners niet het gevoel hebben dat de verkeerssnelheid is afgenomen en de veiligheid is verbeterd. Een spijtig resultaat vindt wethouder Peereboom. "We gaan binnenkort enkele weken één van onze snelheidinformatiedisplays in de wijk ophangen om metingen houden in de wijk of de verkeersmaatregelen effect hebben gehad. In wijk spelen veel kinderen en er rijden veel fietsers doorheen. Ik heb de verkeersveiligheid dan ook hoog op mijn agenda staan."

Klik hier voor meer recente besluiten uit de collegevergaderingen.