SP Noord-Holland


Mening statenleden investeringsimpuls wordt genegeerd

16-02-2006 o In de herfts van 2005 werden de aanvragen voor subsidiepotje "Extra Investeringsimpuls" gepresenteerd. Een project wat aanvankelijk afgewezen was door de provincie, werd door de commissie Sociale Infrastructuur aangewezen om toch subsidie te aan te verlenen. Afgelopen week bleek dat het project toch is afgeblazen omdat het volgens de provincie niet paste in de uitgangspunten van de impuls. De provincie is dus bij haar mening gebleven en heeft dus niet geluisterd naar de statenleden.

Herfst 2005 werden tijdens een vergadering aan de statenleden van de commissie Sociale Infrastructuur alle binnengekomen aanvragen voor een projectsubsidie uit de pot Extra Investeringsimpuls gepresenteerd. Er waren ook insprekers aanwezig van enkele projecten. Zo ook van een Dementieproject dat is ontwikkeld op de VU. Het dementieproject was in eerste instantie niet door de schifting gekomen. Bij de bespreking in de Commissie bleek dat de meerderheid van de statenleden dat niet terecht vond. Het dementieproject was volgens hen een project dat uitstekend paste, dan wel passend te maken was binnen de uitgangspunten van de impuls. De insprekers van het project toonden zich verheugd. De SP ook, want het was echt een interessant project.

Afgelopen week informeerde de SP hoe het nu zat met de inpassing van het dementieproject in de rij van Impulsprojecten. Het antwoord was: het is afgeblazen, het past niet, de provincie kan niets voor dit project betekenen. Dat was niet wat de SP verwachtte te horen. Immers, vrijwel ieder commissielid had zes maanden terug van dit project gezegd dat het voor de impuls in aanmerking zou moeten komen. Was de commissie voor Piet Snot gehoord? Telde hun mening niet mee? Het heeft er van weg. De SP gaat het uitzoeken en heeft de Cieleden een brief gestuurd.