Politie Twente

Persberichten Politie Twente 16 februari 2006

Aanhouding na woordenwisseling, bedreiging en vernieling

Man aangehouden na onenigheid in horecagelegenheid, bedreiging en vernieling op straat

Enschede

Politiemensen werden donderdagmorgen 16 februari om ongeveer 03.10 uur gestuurd naar Het Lang in Enschede. Volgens een melder zou hier worden gevochten. Op het trottoir naast de rijbaan troffen de politiemensen een tweetal mannen aan en in de directe omgeving nog een aantal anderen. De twee op het trottoir bleken een 28 jr. en een 45 jr. Enschedeër te zijn. Daarbij kwam op dat moment een 34 jr. plaatsgenoot. De 28 jr. was geheel over zijn toeren en een fatsoenlijk gesprek was op dat moment niet te voeren. De 45 jr. vertelde dat hij de eigenaar is van een horecagelegenheid aan de Oliemolensingel in Enschede. De andere twee, de 28 jr. en de 34 jr., waren in deze gelegenheid geweest en hadden daar woorden met elkaar gekregen. Beiden hadden de zaak verlaten en waren de Esstraat in gelopen waar hun auto's stonden. Bij de auto's gekomen draaide de 28 jr. geheel door en was tegen de auto van de 34 jr. beginnen te schoppen. Ook had hij diverse bedreigingen geuit tegen de 34 jr. Deze laatste was hierop bang geworden, was snel in zijn auto gestapt en weggereden. Hierbij had hij de auto van de 28 jr. geraakt. Ook de 28 jr. was in zijn auto gestapt en was achter de 34 jr. aangereden. Op Het Lang was de 34 jr. gestopt en was een woning ingevlucht. De 28 jr. werd ter plaatse in bedwang gehouden door de 45 jr. getuige. Het verhaal van de 45 jr. werd door de 34 jr. bevestigd. De 28 jr. bleef op dat moment ook tegen de politiemensen te keer gaan en gedroeg zich zeer agressief. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Aan het bureau weigerde hij mee te werken aan een ademanalyse omdat het vermoeden bestond dat hij de nodige alcoholische versnaperingen had genuttigd. Het rijbewijs van de 28 jr. is ingevorderd en hij werd voor de rest van de nacht opgesloten. De nodige processen-verbaal zullen worden opgemaakt. (06-021298 / 06-021296)

Aanhouding na veroorzaken aanrijding

Man wordt aangehouden na doorgereden te zijn bij een aanrijding, alcoholgebruik wordt geconstateerd

Enschede / Delden

Surveillerende politiemensen zagen donderdagmorgen 16 februari om ongeveer 03.00 uur op het fietspad naast de Zuiderval in Enschede een omvergereden lantaarnpaal liggen. Een klein stukje verderop lag een kentekenplaat die vermoedelijk door de veroorzaker van de aanrijding was verloren. Op het adres van de tenaamgestelde in Delden werd de beschadigde auto zonder kentekenplaat aangetroffen. De eigenaar van de auto, een 23 jr. Deldenaar, werd uit zijn bed gebeld en aangehouden. Aan het bureau in Enschede blies hij 0,8 promille en werd zijn rijbewijs ingevorderd. Hij kon zich niets van een aanrijding herinneren. In de loop van de donderdagochtend werd hij afgehoord en weer naar huis gestuurd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (06-021302)

Vier personen zitten straf uit

Vier Enschedeers aangehouden die een onherroepelijke straf uit moeten zitten

Enschede

In de loop van woensdag de 15e februari werden een viertal Enschedeers aangehouden die alle vier nog een gevangenisstraf te goed hadden. Aangehouden werden een 35 jr. man die nog 1 dag mocht zitten, een 23 jr. man met een tegoed van 24 dagen, een 48 jr. vrouw die voor 30 dagen is opgesloten en als topscoorder een 24 jr. man met een nog openstaande straf van 42 dagen.

Mogelijke inbrekers opgepakt

Politie houdt twee mannen aan nadat 's nachts in hun auto inbrekerswerktuigen werden aangetroffen

Goor

Surveillerende agenten zagen donderdag 16 februari omstreeks 02.20 uur op de Deldensestraat in Goor een auto rijden. Bij navraag bleek dat de tenaamgestelde van de auto niet in het bezit is van een geldig rijbewijs. De agenten gaven de bestuurder een stopteken, waaraan hij voldeed. De bestuurder, een 27 jarige Hengeloër, gaf al meteen aan dat hij de eigenaar van de auto is en dat hij niet in het bezit is van een geldig rijbewijs. De agenten zagen vervolgens diverse inbrekerswerktuigen liggen en aangezien dit in de nachtelijke uren volgens de Algemeen Plaatselijke Verordening strafbaar is, hielden de agenten de twee inzittenden van de auto aan. Het gaat om twee Hengeloër van 24 en 27 jaar. Zij zijn voor nader verhoor opgesloten. (06-021297)

Politie houdt winkeldieven aan

Aangehouden verdachten blijken illegaal in Nederland te verblijven

Goor

De eigenaresse van een winkel aan de Grotestraat in Goor zag twee personen, een man en vrouw, woensdagmiddag 15 februari de winkel binnenkomen. De twee rekenden voor een klein bedrag iets af bij de kassa. Omdat de vrouw het niet helemaal vertrouwde, vroeg zij of zij even in de tas mocht kijken. De twee renden hierop hard de winkel uit. De eigenaresse liep de twee achterna en kreeg hulp van een getuige, die de achtervolging overnam. Toen de twee verdachten de tas weggooiden, staakte de getuige de achtervolging en gaf de tas aan de eigenaresse. Het bleek te gaan om een geprepareerde tas met hierin scheermesjes en parfum, die uit de winkel afkomstig waren. De politie werd meteen gealarmeerd en kon aan de hand van het signalement en op aanwijzing van een getuige de twee verdachten kort daarna op de Van Kollaan aanhouden. De twee, een 16 jarige jongen en een 46 jarige vrouw (woonplaats onbekend), blijken illegaal in Nederland te zijn.Verder blijkt de vrouw nog een vonnis van E 130,- of 2 dagen zitten, open te hebben staan. De twee zijn in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. De vreemdelingendienst is inmiddels in kennis gesteld. (06-021187)

Man slaat agent

Man gedraagt zich vervelend in een horecagelegenheid en als de politie wordt ingeschakeld en arriveert, slaat hij een van de agenten in het gezicht

Hengelo

Donderdagmiddag 15 februari meldt personeel van een horecagelegenheid aan de Oude Bornseweg in Hengelo dat een klant zich vervelend gedraagt en weigert te vertrekken. Politieagenten komen op genoemde locatie, waar een medewerker van de zaak in hun bijzijn de klant nogmaals vordert de zaak te verlaten. Hierop slaat de klant een van de agenten plotseling met kracht op de wang. De agenten houden de man, een 60 jarige Hengeloër, vervolgens aan. Hij is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (06-021213)

Fietser gewond

Fietser laat zich door een vriend op de scooter trekken, begint te slingeren en komt ten val

Almelo

Een 16 jarige jongen uit Almelo werd donderdagmiddag 15 februari gewond naar het ziekenhuis overgebracht. De jongen had op de fiets gezeten en liet zich door een vriend op de bromscooter trekken. Beiden reden op de Drakensteyn in Almelo. De 16 jarige jongen begon te slingeren en liet hierdoor zijn vriend los. Hij raakte nog verder uit balans, botste met de trapper tegen een paaltje en kwam ten val. (06-021059)

Auto vanaf bedrijfsterrein gestolen

Man doet aangifte van diefstal van een zwarte Peugeot 206

Rijssen

Woensdagmiddag 15 februari werd tussen 14.00 en 16.00 uur een zwarte Peugeot 206 met kenteken 13-NX-NF gestolen vanaf een bedrijfsterrein aan de Jutestraat in Rijssen. Een 44-jarige man uit Rijssen deed aangifte. De politie onderzoekt de zaak. (06-021270)

Aanhoudingen na insluiping

Medewerker ziet twee mannen verdacht door het bedrijf lopen en alarmeert de politie

Wierden

Woensdagmiddag 15 februari omstreeks 17.30 uur alarmeerde een medewerker van een bedrijf aan de Industrieweg in Wierden de politie. Hij had even daarvoor twee hem onbekende mannen het bedrijf zien binnenlopen. Een van hen droeg een tas. De medewerker, een 39 jarige man uit Wierden, vertrouwde het niet en sprak de mannen aan. De mannen verlieten vervolgens het pand en liepen weg in de richting van het station. Aan de hand van de opgegeven signalementen en op aanwijzing van een getuige hielden politieagenten de twee verdachten even later aan op de Spoorstraat in Wierden. De twee hadden onderweg een tas gedumpt, die door een getuige aan de politie werd gegeven. In de tas zaten onder meer handschoenen en gereedschap. De twee verdachten, 25 jarige mannen uit Utrecht, zijn in verzekering gesteld en opgesloten. Nader onderzoek volgt. (06-021217)

Verdachten winkeldiefstal aangehouden

De aangehouden verdachten hebben inmiddels de diefstal bekend

Wierden

Donderdagmiddag 24 november 2005 werd ongeveer E 50,- aan speelgoed gestolen uit een winkel aan het Burg. J.C. v.d. Bergplein in Wierden. Door een medewerker van de winkel werd aangifte gedaan. De politie stelde een onderzoek in hetgeen resulteerde in aanhouding van twee verdachten op woensdagmorgen 15 februari in Almelo. De twee, een 29 jarige man uit Almelo en een 20 jarige vrouw uit Enschede, hebben de diefstal inmiddels bekend. Zij zijn na verhoor heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (06-149188)

Mishandeling en bedreiging

Man wordt door twee hem bekende mannen in zijn woning mishandeld en bedreigd; politie houdt de twee verdachten aan

Losser

De politie hield dinsdagmorgen 14 februari twee mannen uit Overdinkel in hun woning aan. De twee worden ervan verdacht een hen bekende 27 jarige man uit Losser op zondag 15 januari in zijn woning te hebben bedreigd en mishandeld. De twee waren 's nachts bij de 27 jarige man op bezoek geweest. Op een gegeven moment was er een woordenwisseling ontstaan waarna de twee mannen de 27 jarige mishandeld en bedreigd hadden. De 27 jarige had hierdoor letsel opgelopen en zich onder doktersbehandeling laten stellen. De twee verdachten zijn in verzekering gesteld en worden donderdagmorgen 16 februari bij justitie voorgeleid. Proces-verbaal is opgemaakt. (06-014338)

Jan Camphuis en Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --