Gemeente Amsterdam

Toespraak burgemeester bij Festival der Bestuurskunde

16 februari 2006
---

Burgemeester Cohen sprak vandaag bij de opening van het Festival der Bestuurskunde over "De boel bij elkaar houden. Sociale binding in samenleving, politiek en bestuur". Hij kondigde in zijn speech ondermeer aan dat Amsterdam een grotere rol wil spelen bij de ondersteuning van kinderen en gezinnen.

Verkeersexamen obs De-Dapper In de Beurs van Berlage werd vandaag, 16 februari het 3de Festival der Bestuurskunde gehouden onder de titel 'De boel bij elkaar houden'. Sprekers dit jaar zijn ondermeer Minister President Balkenende en burgemeester Cohen.

In zijn speech ging burgemeester Cohen op de sociale binding in Nederland. Hij vroeg zich af of de opvoeding van en het onderwijs aan kinderen niet meer zou moeten inhouden dan het afleveren van kundige mensen voor de arbeidsmarkt. Opvoeding is ook aandacht voor karaktervorming en een overdracht van gezamenlijke waarden.

Grotere rol voor de gemeente Amsterdam

Ook al besteedt het onderwijs al veel aandacht aan het eigen maken van waarden, extra ondersteuning van kinderen en hun gezinnen zal vaak nodig zijn. De gemeente Amsterdam wil daarin een veel grotere rol spelen dan zij nu kan. Cohen: "en wij zullen ons dan ook tot het kabinet wenden om ons, al is het maar als experiment, daartoe in de gelegenheid te stellen.´