Philips draagt CryptoWorks over aan Irdeto

Lewis communicatie

Philips draagt CryptoWorks Conditional Access (CA) activiteiten over aan Irdeto


--Irdeto versterkt marktpositie als één van de belangrijkste spelers op de content security-markt

--Philips blijft zich richten op het promoten van op open standaarden gebaseerd Digital Rights Management

Amsterdam, Nederland - 16 februari 2006 - Royal Philips Electronics (NYSE: PHG, AEX: PHI) en Irdeto, toonaangevende speler in oplossingen voor het beveiligen van content en onderdeel van de multinationale media groep Naspers (NASDAQ: NPSN en JSE: NPN), hebben voorlopige overeenstemming bereikt over de voorwaarden van de overname van Philips' conditional access-bedrijfstak (CryptoTec) door Irdeto. De financiële details van de overeenkomst worden niet vrijgegeven.

Philips' CryptoTec-bedrijfstak ontwikkelt en verkoopt content protection- (ofwel conditional access-) producten zoals geavanceerde beveiligingssystemen voor kabel-, satelliet-, terrestriële en IP-netwerken, onder de naam 'CryptoWorks'. Naast conditional access-oplossingen voor digitale TV, biedt Irdeto softwaregebaseerde contentbeveiliging voor IPTV-diensten, en diverse digital rights management (DRM) en conditional access (CA) - producten voor eersteklas mobiele content en mobiele televisie (DMB en DVB-H).

Hans Streng, CEO, Philips Digital Networks: 'De conditional access-markt is een markt die steeds verder consolideert en Philips heeft gekeken naar diverse mogelijkheden voor de CryptoTec-activiteiten. Deze overeenkomst met Irdeto biedt de beste toekomstperspectieven voor de klanten en de werknemers. CryptoTec krijgt zo een nieuw thuis in een bedrijf waar conditional access echt de kernactiviteit is. Philips zal zich blijven richten op het promoten van op open standaarden gebaseerd DRM.'

'Met de overname van Philips' CryptoTec, versterkt Irdeto zijn positie in de betaalde mediamarkt en zal zijn klantenbestand groeien naar meer dan 300 klanten op zes continenten. Klanten die gebruik maken van CryptoWorks behouden volledige ondersteuning. Daarnaast kunnen ze nu ook profiteren van een breder aanbod aan content security-oplossingen,' zei Graham Kill, CEO van Irdeto.

Met de overname versterkt Irdeto ook zijn positie in China, waar het momenteel al bijna 50 klanten heeft en zo een leidende rol speelt in de Chinese migratie naar digitale televisie.

Werknemers van Philips CryptoTec komen in dienst van Irdeto zodra de transactie is afgerond. De verwachting is dat dit in de komende maanden zal gebeuren, afhankelijk van verplichte wettelijke procedures en goedkeuringen.

Over Royal Philips Electronics
Het Nederlandse Royal Philips Electronics (NYSE: PHG, AEX: PHI) is één van 's werelds grootste elektronicabedrijven en de grootste in Europa, met verkopen van 30,4 miljard Euro in 2005. Met activiteiten in de drie aansluitende gebieden van gezondheidszorg, lifestyle en technologie, en 159.200 werknemers in meer dan 60 landen, is het bedrijf marktleider op het gebied van medical diagnostics imaging en patient monitoring, kleurentelevisiesets, elektronische scheerapparaten, licht en silicon system solutions. Nieuws over Philips kan worden gevonden op: www.philips.com/newscenter.

Over Irdeto
Irdeto is een wereldleider in oplossingen voor het beveiligen van content en onderdeel van de multinationale media groep Naspers (NASDAQ: NPSN en JSE:NPN). Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in de buurt van Amsterdam, met ondersteunende, verkoop en R&D-kantoren wereldwijd.

Irdeto biedt uitgebreide hardware- en softwaregebaseerde oplossingen voor digital contentbeveiliging in digitale televisie, IPTV en mobiele omgevingen. Het bedrijf werkt met een indrukwekkende lijst van toonaangevende partners om complete oplossingen te leveren voor iedere betaal-mediabusiness. Irdeto's doelstelling is om operatoren te helpen de omzet op content te vergroten door eersteklas beveiligingsoplossingen te leveren die een breed scala aan omzetmodellen ondersteunt. Met de overname van Philips CryptoTec, Irdeto heeft nu meer dan 360 werknemers en 300 klanten wereldwijd. Voor meer informatie kunt u een bezoek brengen aan de website: www.irdeto.com.

Voor verdere persinformatie kunt u contact opnemen met: LEWIS Communicatie
Viviane Brokerhof
Tel: + 31 40 235 4600
Fax:+ 31 40 235 4601
E-mail: vivianeb@lewispr.com

Voor verdere informatie over Irdeto kunt u contact opnemen met: Madelon Kaspers, PR en Media Manager
Tel: + 31 23 556 2218
GSM: + 31 65 341 2369
E-mail: mkaspers@irdeto.com

Voor verdere informatie over Philips Digital Networks kunt u contact opnemen met: Monica Mulkens, Communications Department
Tel: + 31 40 27 33615
E-mail: monica.mulkens@philips.com