Ingezonden persbericht


Persbericht

Breukelen, 16 februari 2006

Map&Guide biedt hoogwaardige server technologie tijdens CeBIT 2006

MAP&GUIDE presenteert tijdens de CeBIT 2006 innovatieve servertoepassing voor mapping & routing software. Het software bedrijf uit Karlsruhe introduceert van 9 tot 15 maart in Hannover- in hal 11, stand B56 -de nieuwe xServer ontwikkeltools. Met deze tools kunnen veeleisende mapping- en routingdiensten op de eigen serveromgeving van klanten. De xServer ondersteunt Linux, Windows en 64Bit-bedrijfssystemen.

Met de nieuwste generatie richt Map&Guide zich vooral op de jongste ontwerp technologie in het high-end-segment. De high performance software modules zijn vooral bedoeld voor exploitanten van portals, internet dienstverleners, grote ondernemingen en system integrators. De vele functies bieden kaartmateriaal, routing, geomanagement en speciale planning- en optimalisatietaken voor logistieke toepassingen. Daardoor zijn de xServer-tools geschikt voor toepassingen gekoppeld aan CRM-systemen en toepassingen voor transport, logistiek en routeplanning voor buitendienst- of servicemedewerkers. De afzonderlijke technologische bouwstenen kunnen los van elkaar en naar behoefte samengesteld worden. De modules laten zich eenvoudig integreren omdat ze op wereldwijde standaards zijn gebaseerd. De xServer is niet alleen geschikt voor Windows, maar ondersteunt ook Linux en 64BIT-bedrijfssystemen.

Voor de traditionele transport- en logistieke sector blijft het thema navigatie voor mobiele apparatuur actueel. Met map&guide truck navigator bood Map&Guide in het afgelopen jaar als eerste software voor vrachtwagen-navigatie met specifieke routegegevens voor het transport van zware goederen en gevaarlijke lading. Tot nu toe bood het programma uitsluitend Duitse gegevens voor zwaar vrachtverkeer. Op de CeBIT 2006 wordt de map&guide truck navigator met testdata van Navteq voor Frankrijk gepresenteerd. Deze variant is vanaf de herfst 2006 beschikbaar.

Met map&guide calculate heeft het bedrijf uit Karlsruhe een nieuw product in portfolio, ook speciaal voor de transportsector. De software stelt omvangrijke calculatie- en controle instrumenten ter beschikking en berekent kilometerkosten en andere relevante kosten. Vooral bij grote hoeveelheden te verwerken logistieke informatie biedt map&guide calculate waardevolle hulp. Daarvoor zorgt de geïntegreerde functie voor de import en export van Excel bestanden. Daarmee worden in Exceltabellen voorkomende verzenddata direct in map&guide calculate omgezet, bewerkt en aansluitend aan Excel teruggegeven. Deze functie werd tot nu toe alleen door de aanvullingsmodule map&guide maut pro geleverd.

Map&Guide toont in Hannover de nieuwste mapping en routingversies van map&guide professional en map&guide intranet, die voor vele branches toepasbaar zijn.

Noot voor de pers

We zien u graag tijdens de CeBIT op onze stand (Hal 11, B56). Indien u interesse heeft in een individueel interview, dan verzoeken wij vriendelijk om per e-mail uw voorstel met tijden en te bespreken onderwerpen te sturen naar probst@landscape.de.

Voor meer informatie over Map&Guide en de producten kunt u contact opnemen met Jacqueline Haarman van Wisse Kommunikatie telefoon 026-443 1523 of per e-mail jacqueline.haarman@wisse-worldcom.nl. Heeft u interesse in fotomateriaal, een interview, informatie over map&guide producten of heeft u interesse om een product te testen neemt u dan contact met mij op.

Over Map&Guide
MAP&GUIDE GmbH uit Karlsruhe is één van de toonaangevende Europese aanbieders van mapping en routing software. De professionele routeplanner map&guide heeft in Duitsland en de Benelux meer dan 50.000 zakelijke gebruikers. Het portfolio van MAP&GUIDE omvat standaard producten voor routeplanning, dealerzoeksystemen op internet, ASP-diensten, componenten, die in applicaties van derden geïntegreerd kunnen worden, en geografische informatiesysteem voor mobiele toepassingen als notebooks, PDA's en smartphones.

Map&Guide is een volledige dochteronderneming van het Duitse PTV AG. De technologie van Map&Guide wordt in de sector logistiek en transport al veel gebruikt. Zowel de logistieke programma's Intertour en Interload als de TLNplanner, die samen met de brancheorganisaties Transport en Logistiek Nederland (TLN) en Zeecontainervervoerders (VZV) ontwikkeld is en die door PTV-Ordis op de markt gebracht worden, zijn vrijwel volledig met Map&Guide-technologie ontwikkeld.