Ingezonden persbericht


-Persbericht-

CHN geslaagd in de herkansing

Leeuwarden, 16 februari 2006
Vandaag heeft de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening van de Christelijke Hogeschool Nederland alsnog de vereiste goedkeuring van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) verkregen. Deze was bij een eerdere beoordeling in het voorjaar van 2005 niet verleend. CHN startte een verbetertraject, dat resulteerde in een positieve beoordeling: met deze beoordeling hoort de opleiding SPH weer tot de top van Nederland.

Bij de keuring, die dit najaar plaatsvond, scoorde de opleiding SPH op 13 van de 21 punten goed en op 8 punten voldoende. Deze score is het resultaat van het verbetertraject dat de opleiding SPH in mei 2005 in een versneld tempo heeft doorgevoerd. In mei 2005 besloot de NVAO om de SPH geen accreditatie toe te kennen, omdat de opleiding toen nog op 3 van de 21 punten onvoldoende scoorde. De school kreeg twee jaar de tijd de opleiding te verbeteren. De school ging echter in september 2005 al met een nieuw curriculum van start. Vandaag blijkt dat dit verbeterde curriculum succesvol is.

Robert Veenstra, voorzitter College van Bestuur: "Vorig jaar zijn we officieel in beroep gegaan tegen het besluit van de NVAO. Een beroep kan echter lang duren. We stonden te popelen om een verbeterd curriculum in te voeren. We hebben dan ook niet lang gewacht: de medewerkers van SPH hebben er de afgelopen maanden voor gezorgd dat de opleiding weer tot de beste van Nederland behoort."

Karl Dittrich, voorzitter van de NVAO is zeer tevreden met de inspanningen van de CHN: "Het proces dat de opleiding SPH heeft doorlopen, telt als een schoolvoorbeeld van wat de NVAO met zijn waarschuwing wil bereiken. Door regelmatige toetsing en verbetering houden we het niveau van het Nederlandse Hoger Onderwijs kwalitatief hoog."

Over de Christelijke Hogeschool Nederland
De CHN biedt 11 bachelor en 4 masteropleidingen aan op het gebied van christelijke basisonderwijs (lerarenopleiding), zorg & welzijn en servicemanagement. De hogeschool heeft ruim 500 medewerkers en telt 6.200 studenten in Nederland en buiten Europa. In Nederland is de hogeschool gevestigd in Leeuwarden (de hoofdvestiging), Groningen en Emmen. Buiten Europa biedt de CHN opleidingen aan in Qatar (Doha), Zuid-Afrika (Port Alfred) en vanaf het schooljaar 2005/2006 in Thailand (Bangkok). De CHN participeert in het samenwerkingsverband van de Hogescholengroep Noord Nederland en heeft een omzet van E 43,5 miljoen. Waardengericht onderwijs en internationalisering zijn speerpunten van de CHN. Meer informatie over de CHN vindt u op www.chn.nl

________________________________________________________________________*

Ingezonden persbericht