Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

16 februari 2006

Onderwerp: Doetinchemmers verdacht van dealen harddrugs

De politie Doetinchem heeft afgelopen week met ondersteuning van tientallen agenten op 7 locaties invallen gedaan om een netwerk van drugdealers te ontrafelen. Er werden drie Doetinchemmers (28, 29 en 32) aangehouden en daarnaast trof de politie zo'n 3 ons cocaïne en het nodige handelsgeld aan. Inmiddels zijn al weer enkele aanhoudingen verricht en de politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

De politie Doetinchem heeft met ondersteuning van diverse collega's uit het district, een drugshond en de rechter-commissaris bij zes woningen en een horecazaak een onderzoek ingesteld naar overtreding van de Opiumwet. Het vermoeden bestond dat vanuit deze panden harddrugs werden gedeald.

Bij de actie werden drie mannen aangehouden en bij de doorzoeking van de panden werd in vijf ervan cocaïne of handelsgeld gevonden. In één woning werd nog een vuurwapen gevonden en twee Bulgaarse vrouwen bleken illegaal in Nederland te verblijven en zijn in vreemdelingenbewaring gesteld.

De drie verdachten blijven in voorlopige hechtenis en inmiddels zijn er twee vrouwelijke verdachten (19 en 29) in dit onderzoek aangehouden geweest. Na verhoor zijn zij weer in vrijheid gesteld.

Inmiddels is uit het onderzoek gebleken, dat de gebruikers het geld voor hun cocaïne-aanschaf middels een reguliere baan bekostigden. Niet alleen uit de eigen regio kwam men naar Doetinchem om coke te kopen. Ook bleek een grote groep Duitsers hier z'n harddrugs te halen.

Naast het politieonderzoek is er ook een financieel traject gestart waarbij de belastingdienst betrokken is.

In verband met onderzoeksbelangen is de actie niet eerder bekend gemaakt. Het onderzoek wordt voortgezet en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Einde bericht

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 ---- --