Politie Zuid-Holland-Zuid

16/2 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

, 16-02-2006 o persberichten district I

BOZE MAN
DORDRECHT De politie heeft op woensdagmiddag 15 februari een 47-jarige man uit Dordrecht aangehouden bij een bank aan de Johan de Wittstraat. De man was boos op de bank omdat hij nog geen bankpas had. Hij zou een medewerkster telefonisch hebben bedreigd. Later bracht de man een bezoek aan de bank en uitte daar ook zijn boosheid. Ook zou hij toen personeel hebben bedreigd en vervelend tegen klanten hebben gedaan. De politie hield de man aan. Door de bank is aangifte gedaan van bedreiging met geweld. Na verhoor is de 47-jarige heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

DOORGEREDEN NA AANRIJDING
DORDRECHT De politie heeft op woensdagavond 15 februari een 27-jarige man uit Dordrecht aangehouden in een woning op het Pearl Buck-erf. Hij wordt verdacht van doorrijden na een aanrijding op de N3. Een 22-jarige man uit Dordrecht reed omstreeks 18.15 uur op de N3. De jongeman kwam uit de richting van Papendrecht en ging in de richting van de Kiltunnel. Hij reed op de linkerrijstrook. De 27-jarige verdachte reed op de rechterrijstrook en ging opeens naar links. Hierdoor raakte hij de auto van de 22-jarige aan de rechtervoorzijde. De 22-jarige reed tegen de vangrail aan en wist zijn auto onder controle te houden. Hierdoor werd een ernstiger ongeluk voorkomen. De bestuurder raakte niet gewond, wel is zijn auto flink beschadigd. Getuigen noteerden het kenteken van de auto die doorreed. De politie hield de 27-jarige aan. Op het bureau verklaarde hij haast te hebben. Daarom ging hij autos links en rechts inhalen. Van de aanrijding verklaarde hij niets gemerkt te hebben. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

ALERTE BURGER HELPT POLITIE
DORDRECHT De politie heeft op woensdagavond 15 februari een 25-jarige man uit Dordrecht aangehouden op de Voorstraat. De politie kreeg een telefoontje van een alerte burger die vertelde dat er mogelijk werd ingebroken in een winkel aan de Grote Markt. De getuige liet zijn hond uit toen hij een doffe klap en glasgerinkel hoorde. Vervolgens zag hij de verdachte weglopen. De getuige belde de politie die de man aanhield. Hij werd ingesloten. De technische recherche zal een sporenonderzoek verrichten. De politie zal de verdachte verhoren over de inbraak en/of vernieling. Het is niet bekend of er iets weg is uit de winkel.

M-MELDING LEIDT NAAR HENNEP
DORDRECHT De politie heeft op woensdagmorgen 15 februari hennep aangetroffen in drie panden aan de Toermalijnring. De politie had een melding via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) gekregen dat er in de bedrijfspanden hennep geteeld zou worden. Agenten namen er een kijkje. In drie panden werd aangetroffen; een growton met elf dode hennepplanten, een growton met 31 hennepplanten en een growbak met vijf hennepplanten. Alle hennep is in beslag genomen en vernietigd. Een 54-jarige man uit Dordrecht verklaarde dat de hennep van hem is. Hij teelde de planten naar eigen zeggen om de growtonnen te testen.

DIEF OVER STRAAT MET KOSTUUMS
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
DORDRECHT In een woning aan de Kuipershaven is op woensdagmiddag tussen 13.50 en 14.50 uur ingebroken. De 44-jarige bewoner kwam na het boodschappen thuis en ontdekte dat er drie kostuums, 3 zonnebrillen, 2 horloges, een paar schoenen, een stoffen regenjas, drie kapotte mobiele telefoons en een ouderwetse kapotte videocamera weg waren. De dader(s) is vermoedelijk op een handige manier binnengekomen want er waren geen verbrekingen aan de woning.
De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets hebben gezien tussen eerder genoemde tijdstippen. Zij en ook anderen die meer weten, worden verzocht contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief)

TROUWRING GESTOLEN
DORDRECHT Uit een woning aan het Oranjepark is op woensdag 15 februari tussen 11.00 en 22.30 uur een gouden trouwring gestolen. De dader kwam binnen door de deur te forceren. Er is aangifte gedaan. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

CONTROLE HANGPLEKKEN
DORDRECHT In de wijken Stadspolders, Sterrenburg en Dubbeldam is woensdagavond 15 februari gecontroleerd op hangplekken. Op vrijwel alle plekken was het rustig, behalve op de Chico Mendesring. Jeugd hield zich daar op in een portiek. Er werd door de politie een grote urineplek tegen de gevel aangetroffen alsmede rondzwervend afval. Het portiek hoort bij een school die daar is gelegen. Voor de politie is deze plek een vaste controleplek. De agenten hebben 6 jongens en een meisje bekeurd voor het zonder redelijk doel ophouden in een portiek. De boete is 50 euro.