Politie Zuid-Holland-Zuid

16/2 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

, 16-02-2006 o persberichten district II

KOPSTAARTBOTSING
GORINCHEM Op de A27 ter hoogte van Gorinchem richting Utrecht zijn woensdagmorgen 15 februari drie autos op elkaar gebotst. Een 30-jarige man uit Wagenberg reed op de linkerrijstrook. Toen de matrixborden op 70 km sprongen, wilde de 30-jarige naar de rechterbaan gaan. Daar wilde ook net een auto invoegen vanaf de invoegstrook. De 30-jarige maakte een manoeuvre terug naar links maar daar stond het verkeer al stil. Een botsing was het gevolg. In de auto die werd geraakt, zat een 56-jarige man uit Chaam. Die botste door de klap tegen de auto van zijn voorganger, een 46-jarige man uit Brecht (België). Er raakte niemand gewond. Twee autos werden weggesleept. Een rijstrook was korte tijd afgesloten. Tegen de 30-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt.

HOND BIJT MAN IN BIL
WIJNGAARDEN Een 55-jarige man uit Papendrecht heeft op woensdag 15 februari aangifte gedaan van mishandeling. De man werd op maandag 13 februari omstreeks 10.30 uur in zijn bil gebeten door een hond in het Kraaienbos bij Wijngaarden. De vrouw die twee honden bij zich had, lijnde de honden daarna aan en liep weg. Ze stapte in een auto. De 55-jarige legde het kenteken op foto vast. De man had zijn fotocamera bij zich omdat hij in het bos dieren wilde fotograferen. Eenmaal thuis bleek de man wel een bijtwond te hebben. Bij de huisarts heeft hij een tetanusprik gehaald. De politie stelt een onderzoek in.

AANRIJDING
LEERDAM Op de kruising Koningin Emmalaan/Kruiswerf is woensdagmiddag 15 februari een ongeval gebeurd. Een 53-jarige vrouw reed met haar vader (leeftijd onbekend) over de Koningin Emmalaan. Op de kruising met de Kruiswerf sloeg zij linksaf op een parkeerterrein op te rijden. Op dat moment kwam op dezelfde weg een tegemoetkomende auto met daarin een 45-jarige man uit Den Bosch. De bestuurster zag deze auto mogelijk niet door de felle zon die er op dat moment even was. Beide autos raakten zwaar beschadigd. De vrouw werd met verwondingen aan het borstbeen naar het ziekenhuis gebracht. Haar vader met verwondingen aan het been. De 45-jarige man die aangereden werd, kwam met de schrik vrij.

GEDRONKEN
GORINCHEM De politie heeft in de nacht van woensdag 15 februari op donderdag 16 februari een 61-jarige man uit Dalem aangehouden op de Ravelijn in Gorinchem. De politie voerde een routinecontrole uit. Het vermoeden bestond dat de man had gedronken. Hij negeerde in eerste instantie een stopteken van de politie. De agenten lieten de man alsnog stoppen. Ze roken een alcohollucht, zagen dat de man bloeddoorlopen ogen had en onvast ter been was. Door medische redenen kon de bestuurder niet blazen. Daarop heeft een arts een bloedmonster afgenomen. Daaruit zal moeten blijken hoeveel alcohol de man in zijn bloed had tijdens het rijden. Het rijbewijs van de bestuurder werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 24 uur.

BEDRIJFSAUTO GESTOLEN
OTTOLAND Op de parkeerplaats De Put aan de Bloklandsekade in Ottoland is op woensdagmorgen 15 februari tussen 06.15 en 12.00 uur een bestelwagen gestolen. Het gaat om een blauwe bedrijfswagen van het merk Mercedes-Benz met het kenteken VF-PJ-69 uit het jaar 1995. Het voertuig heeft een open laadbak met een kraantje. De 22-jarige eigenaar uit Leerbroek heeft aangifte gedaan van diefstal van de auto.

SNELKRAAK BIJ FASTFOODRESTAURANT
GORINCHEM - Bij een fastfoodrestaurant aan de Franklinweg in Gorinchem is in de nacht van donderdag 16 februari een snelkraak gepleegd. Om 03.20 uur ging het alarm af. De daders kwamen het pand binnen door een deur te forceren. Er werd een onbekend geldbedrag meegenomen.
Vermoedelijk gaat het om vier personen die de snelkraak pleegden. Dit zou gezien zijn door getuigen. Na de inbraak zouden zij in een donkere auto zijn weggereden in de richting van de A15. De politie is op zoek naar getuigen die iets hebben gezien rond de klok van 03.00 uur. Ook mensen die meer weten van dit incident worden verzocht contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief)