Gemeente Groningen

dinsdag 14 februari:
Bewoners Beijum beslissen over inzet van veertigduizend euro

Donderdagavond 16 februari overhandigt wethouder Martine Visser (Stadsbeheer) tijdens een bewonersavond in het Heerdenhoes een cheque van EUR40.000,= aan de voorzitter van de BOB, de Bewonersorganisatie Beijum. Bewoners van de wijk kunnen tot eind februari kiezen voor één van drie uitgewerkte projectvoorstellen ter verbetering van de leefbaarheid in Beijum. Op 1 maart maken wethouder Martine Visser en de voorzitter van de bewonersorganisatie bekend welk project de meeste stemmen heeft gekregen en daadwerkelijk uitgevoerd wordt.

Eén van de projecten is gericht op de aanpak van de winkelpleinen in de wijk, waarbij de nadruk ligt op het terugdringen van de overlast van rondslingerende winkelkarretjes. Ook kunnen de bewoners hun stem uitbrengen voor een project waarbij het groen en de openbare ruimte in Beijum wordt opgeknapt. Het gezamenlijk verbeteren van de leefomgeving in de Heerden is het derde project. De projectvoorstellen zijn uitgewerkt door bewoners, woningcorporaties en welzijnsinstellingen.

Donderdagavond vindt tijdens de bewonersavond in het Heerdenhoes een eerste peiling plaats. Er hoeft niet meteen een definitieve stem te worden uitgebracht. De stemming is open tot en met eind februari. Op de website van de BOB, www.beijum.nl. staat vanaf 16 februari een toelichting. Ook krijgen de websitebezoekers informatie over de uitvoering van het gekozen project en hoe bewoners daaraan kunnen meewerken.

De drie projecten vormen een onderdeel van Schoon, Heel, Veilig. In dat het programma werkt de gemeente samen met andere partijen aan een schone, hele en veilige stad.

De bewonersavond is op donderdag 16 februari vanaf 20.00 uur in het Heerdenhoes, Isebrandtsheerd 97.

Foto van hetTschumipaviljoen

Naar boven
Openingstijden
maandag t/m vrijdag
van 09.00 - 16.00 uur
en donderdagavond
van 18.00 - 20.00 uur
Meer openingstijden
Bezoekadres
Gemeente Groningen
Kreupelstraat 1
9712 HW Groningen
telefoon: (050) 367 70 00
Meer bezoekadressen