Gemeente Groningen

woensdag 15 februari:
Vijftig werkplekken voor bijstandsklanten bij de gemeente Groningen

De gemeente Groningen gaat 50 `werkstageplekken' creëren in de eigen gemeentelijke organisatie. Daardoor kunnen de komende twee jaar bijna 200 uitkeringsgerechtigden werkervaring opdoen en zo hun kansen op een reguliere baan vergroten. De uitkeringsgerechtigden lopen 6 maanden stage met behoud van uitkering. Verantwoordelijk wethouder Karin Dekker: "We zijn één van de grootste werkgevers in de regio en in die rol willen we niet alleen een bijdrage leveren aan het verbeteren van de lokale arbeidsmarkt maar ook een voorbeeld zijn voor andere werkgevers."

De stageplekken zijn bedoeld voor klanten van de dienst Sociale Zaken en Werk (SOZAWE) met een VMBO- tot maximaal MBO-niveau. Gedurende 6 maanden verrichtten zij 40 uur per week werkzaamheden en worden daarbij op de werkvloer begeleid. Consulenten van de afdeling WeerWerk zijn verantwoordelijk voor de trajectbegeleiding. Na 6 maanden hebben de stagelopers voldoende werknemersvaardigheden opgedaan voor de volgende stap: detachering. Sommigen zullen door opgedane vaardigheden en ervaring de stap naar regulier werk kunnen maken.

Wethouder Dekker: "Tijdens de stageperiode behouden de uitkeringsgerechtigden hun uitkering. De gemeentelijke diensten betalen geen vergoeding voor de verrichte werkzaamheden, maar ze zorgen wél voor een goede begeleiding op de werkvloer."Dekker benadrukt dat de stageplekken geen regulier werk verdringen. "Het zijn éxtra plekken in de organisatie. Werken met behoud van uitkering past in het beleid om alle Stadjers actief te krijgen en de kansen van werkzoekenden op de arbeidsmarkt te vergroten."

De werkstages zijn onderdeel van het traject Perspectief op Werk en worden al sinds medio 2005 ingezet. De trajectbegeleiding door de consulenten van WeerWerk wordt gefinancierd uit het werkbudget van SOZAWE.

Foto van hetTschumipaviljoen

Naar boven
Openingstijden
maandag t/m vrijdag
van 09.00 - 16.00 uur
en donderdagavond
van 18.00 - 20.00 uur
Meer openingstijden
Bezoekadres
Gemeente Groningen
Kreupelstraat 1
9712 HW Groningen
telefoon: (050) 367 70 00
Meer bezoekadressen