Gemeente Groningen

woensdag 15 februari:
Opkomstbevorderende campagne van start

Onder het motto nait soez'n moar stemm'n roept de gemeente Groningen alle Stadjers op om op 7 maart 2006 hun stem te laten horen. Vanaf 15 februari staat de stad Groningen in het teken van de `Nait soez'n moar stemm'n' campagne. Vandaag presenteert burgemeester Wallage tijdens de wekelijkse persconferentie op het stadhuis tussen 14.00 en 15.00 uur de gehele opkomstbevorderende campagne voor de
gemeenteraadsverkiezing. De gemeente Groningen kiest voor een gedifferentieerde aanpak. Er is een jongerencampagne en een meer algemene campagne die gericht is op wijken waar traditioneel minder wordt gestemd dan gemiddeld. Het doel van de campagne is de `thuisblijvers' overtuigen van het belang om toch te gaan stemmen!

Jongerencampagne
Uit de cijfers van het Sociaal Cultureel Planbureau blijkt dat jongeren ten opzicht van het gemiddelde veel minder stemmen. En in Groningen hebben we een groot aantal studenten namelijk 40.000 studenten in een stad van 181.000 inwoner. De doelgroep die traditioneel dus minder stemt dan het gemiddelde, de jongeren, benadert de gemeente Groningen met hun eigen 'idolen'. De gemeente heeft voor de gelegenheid twee verkiezings-cartoons laten maken door de makers van Fokke en Sukke. De jongste categorie kiesgerechtigden tussen 18 en 21 jaar (ongeveer 16.750 jongeren) krijgen de komende weken een persoonlijke Fokke en Sukke ansichtkaart van burgemeester Wallage in bus waarin hij de jongeren oproept te komen stemmen. Ook worden vanaf vandaag 20.000 freecards van Fokke en Sukke verspreid in uitgaansgelegenheden. En de cartoons verschijnen op affiches in alle 55 stadsbussen.

Wijkcampagne
Onder het motto `Nait soez'n moar stemm'n' heeft de gemeente Groningen 5 affiches en
5 tv-commercials gemaakt met in de hoofdrol Ron Jans, Jacques d' Ancona, burgemeester Wallage, Alina Kiers en wijkbewoner Danette Hoyer. Op 550 plekken in de stad Groningen - en extra in de wijken waar traditioneel minder mensen stemmen - hangen deze affiches. De 5 commercials met deze bekende Groningers zal de gemeente vanaf vandaag dagelijks op onze lokale zender OOGtv uitzenden. De komende tijd zal de burgemeester met deze
5 mensen de verschillende wijken in gaan om Stadjers te bewegen vooral te gaan stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen op 7 maart.

Uiteraard heeft de gemeente Groningen dit jaar ook een stemwijzer en die staat voor het eerst zelfs op een echte verkiezingssite www.groningenkiest.nl waar alle activiteiten, verkiezingsprogramma's, kieslijsten e.d. staan.

Foto van hetTschumipaviljoen

Naar boven
Openingstijden
maandag t/m vrijdag
van 09.00 - 16.00 uur
en donderdagavond
van 18.00 - 20.00 uur
Meer openingstijden
Bezoekadres
Gemeente Groningen
Kreupelstraat 1
9712 HW Groningen
telefoon: (050) 367 70 00
Meer bezoekadressen