Gemeente Groningen

woensdag 15 februari:
Openlucht uitvoering Die Zauberflöte in Groninger binnenstad

Het Noord Nederlands Orkest (NNO) geeft deze zomer in de Groninger binnenstad een openlucht-uitvoering van de opera Die Zauberflöte, van Mozart. Het gaat om een uitvoering waarbij met kostuums en een (bescheiden) decor wordt gewerkt. De definitieve lokatie en de speeldatum moeten nog worden bepaald. De gemeente Groningen draagt EUR 30.000 in de kosten bij.

De keuze voor de Zauberflöte is ingegeven door het Mozartjaar (2006). Cultuurwethouder Karin Dekker: "We vinden het belangrijk om een aantal rijksgesubsidieerde cultuurproducenten binnen onze stad te huisvesten. Het NNO is een van de vlaggenschepen van Groningen als culturele hoofdstad en daarom vinden wij het belangrijk om in de kwaliteit en zichtbaarheid van het NNO te investeren."

Het NNO verwacht een kwalitatief goede opera te kunnen realiseren. De opera staat staat onder leiding van Jan Willem de Vriend, artistiek leider van het Combattimento Consort Amsterdam. Hij treedt regelmatig op als gastdirigent van grote orkesten in binnen- en buitenland en heeft al diverse malen opera's gedirigeerd. De Zwitserse regisseur van de productie, Eva Buchman, is begonnen als celliste maar ontwikkelde een interesse voor theatrale presentaties van de muziek uit de 17e en 18 e eeuw. Zij verzorgde al eerder regies van opera's in Californië, Lodz en Amsterdam.

Foto van hetTschumipaviljoen

Naar boven
Openingstijden
maandag t/m vrijdag
van 09.00 - 16.00 uur
en donderdagavond
van 18.00 - 20.00 uur
Meer openingstijden
Bezoekadres
Gemeente Groningen
Kreupelstraat 1
9712 HW Groningen
telefoon: (050) 367 70 00
Meer bezoekadressen