Gemeente Groningen

woensdag 15 februari:
Gemeente steunt ambities Peter de Grote Festival

De gemeente Groningen steekt vanaf 2006 jaarlijks 25.000 euro in het Peter de Grote Festival. Het festival was een twee-jaarlijks evenement maar wordt vanaf dit jaar elk jaar georganiseerd vanuit het Prins Claus Conservatorium. Cultuurwethouder Karin Dekker: "Het Peter de Grote Festival heeft haar bestaansrecht bewezen. Het heeft de ambitie om uit te groeien tot een vaker terugkerend muzikaal evenement en dat is van groot belang voor de cultuur in de stad, maar ook voor het toerisme."

De gemeente Groningen wil met de ondersteuning van het Peter de Grote Festival de waardering voor het belang van het conservatorium voor de muziekcultuur in stad en regio onderstrepen. Dekker: "Vorming en talentontwikkeling vinden we erg belangrijk. Het kwaliteits- en ambitieniveau van het festival past bovendien bij de culturele hoofdstad van het Noorden en de eigenzinnige uitstraling die Groningen als cultuurstad nastreeft."

Het Peter de Grote Festival werd in 1997 voor het eerst georganiseerd in Groningen. Het festival bestaat uit twee delen. Talentvolle musici uit Europa kunnen workshops volgen bij musici die hun sporen in het internationale kamermuziekcircuit hebben verdiend en daarnaast worden in de maand augustus diverse kamermuziekconcerten georganiseerd. Deze concerten worden op bijzondere locaties in stad en provincie gehouden zoals de Lutherse Kerk, de statenzaal van het provinciehuis, het Groninger Museum, de Abdijkerk in Aduard, de Fraeylemaborg in Slochteren of Nienoord in Leek. Het Peter de Grote Festival zal gaan samenwerken met andere muziekfestivals zoals de Muzikale Zomer en Eem & Weem.

Naast de ambitie om het festival jaarlijks te gaan organiseren, wordt ook de programmering verbreed. De kamermuziek blijft de kern van het festival maar ook de jazzmuziek krijgt volop aandacht. Het Prins Claus Conservatorium heeft uitstekende contacten met het jazz-circuit in New York en ook wil het festival de banden met noord-oost Europa versterken.

Foto van hetTschumipaviljoen

Naar boven
Openingstijden
maandag t/m vrijdag
van 09.00 - 16.00 uur
en donderdagavond
van 18.00 - 20.00 uur
Meer openingstijden
Bezoekadres
Gemeente Groningen
Kreupelstraat 1
9712 HW Groningen
telefoon: (050) 367 70 00
Meer bezoekadressen